Žrtvovanje umirovljenika, SDP HSU itd Vlada izgubila novce putem i prebacuje teret na buduću Vladu

Za mnoge umirovljenike 200 kn mjesečno,a osobito 1000 kn je ona tanka crta između blokade svih računa i života na kapaljku . A Vlada Zorana Milanovića ignorira agoniju umirovljenika koji su dodatnu mirovinu – u visini od 200 do tisuću kuna mjesečno – prestali primati još u svibnju 2014. godine, kada je trgovačko društvo Royal prestalo poslovati i uredno isplaćivati mirovine. Riječ je uglavnom o mirovinama koje su svojim radnicima – da bi ih potakli na ranije umirovljenje – “osigurale” javne ustanove, zavodi, bolnice i državna poduzeća. Umjesto otpremnina, umirovljenim djelatnicima ponudili su mjesečne dodatne prihode preko Royala.

Ministarstvo rada i mirovinskih fondova – koje bi taj zakonski prijedlog trebalo podržati – nema konkretno stajalište o tom problemu.
Zato dodatno ignorira najava HSU i Miranda MRSIĆA da će umirovljenicima pokloniti božićnicu u zamjenu za simpatije

Oštećeni umirovljenici moći će se za svoja prava izboriti tek na sudu pojedinačnim ili kolektivnim tužbama. Stručnjaci upozoravaju kako će tužbe biti usmjerene protiv tvrtki koje su – umjesto otpremnina – radnicima organizirale dodatne mirovine, a čiji su osnivači i vlasnici u velikom broju slučajeva država, županije ili gradove.

U perspektivi, na taj bi način državni i lokalni proračuni, kroz nekoliko godina, platili trošak dodatnih mirovina umirovljenicima ili njihovim nasljednicima koji se odluče na sudske tužbe.

http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/dodatne-mirovine-u-saborskom-cajtnotu–509024

Related Posts

Leave a reply