Zaračunavaju nam dugove i kamate po više izvora i banka i FINA i trgovačka društva za utjerivanje

Lihvarenje i maltretiranje dužnika po Ovršnom mentalitetu RH
EOS-Matrix, Prima solvent,….Zašto bi ja morala svakoj šuši objašnjavat svoju fin. situaciju, od kuda im pravo da me nazivaju pet puta u tj,. da te traže platnu listu ili neku uplatnicu kad ja s tim ljudima nemam ništa</strong

Vidim da dosta vas piše o tužbama protiv lihvara(bankara), i to je u redu, treba ih tužit i treba se borit, vjerujem da je pravda spora, ali ipak dostižna.

Ali malo nas je koji spominjemo ove druge lihvare, a to su agencije za otkup duga, što s njima, vele to je legalno da netko otkupi vaš dugi onda vas taj netko utjerje, tipa da vas zove svatko tolko, prijeti kako će vaše dijete odplačivat vaš dug, prijeti ovrhom na nekretninu, …..

Ja se pitam od kuda bankarima to pravo da proda moj ili bilo čiji drugi dug utjerivačima kao što su EOS-Matrix, Prima solvent,….Zašto bi ja morala svakoj šuši objašnjavat svoju fin. situaciju, od kuda im pravo da me nazivaju pet puta u tj,. da te traže platnu listu ili neku uplatnicu kad ja s tim ljudima nemam ništa.

Da li se netko uopće pita od kuda tim lihvarima lova da su mohli odkupiti te sve silne dugove od banaka, da li je taj novac pošteno zarađen, da li to uopće zanima naše pravpsuđe, Vladu, ….???

Po meni to je čisti kriminal za DORH, USKOK, i ostale institucije koje mogu ispitati ovakvu jednu situaciju.

A naravno kad to pitanje postavite bankarima oni vele mi više nemamo s vama ništa, mi smo vaš dug prodali, e pa onda dragi moji lihvari(bankari) povucite i ovrhe iz Fine, ne možete sjedit na dvije stolice, ako je po vama sve to legalno.

Helena Stojković

2 comments

Ljiljana Bedenik

Upavo me nazvala osoba iz agencije o potraživanu dogovanja prema Zagrebačkoj banci koji je zagrebačka banka prodala Svea ekonomi. Agenti koji zovu su jako bezobrazni i vrijeđaju. Najprije vas izvrijeđaju, a onda kada im prigovorim da neću dozvoliti da me vrijeđaju, dobijem odgovor da imam puno više problema nego što je njegovo ili njezino vrijeđanje, i da neće oni čekati da se dug naplaćuje od moje mirovine , koja će biti jako mala .
Nagodbu ne prihvaćaju, oni hoće cjelokupan dug odmah itd itd.Zadužnica stoji u Fini od godine i po njoj se do danas nisu naplatili niti lipe.U desetom mjesecu sam im dobrovoljno uplatila 100 kn jer su tražili da im se plati taj iznos kao znak dobre volje i da če nakon toga ponuditi nagodbu, tako da prihvate takve mjesečne uplate do moje mirovine
godine i onda e se naplaćivati u iznosu od jedne četvrtine mjesečne mirovine. mislila sam da je to rješenje, ali danas putem telefona to više ne vrijedi. Inzistiraju da im platim više, Što raditi u takvim slučajevima.

Prijavite ih policiji, čl. 140 Kazneni zakon za prijetnje i uznemiravanje ( nametljivo ponašanje)
Prijavite ih strukovnoj Udruzi tvrtki za utjerivanje dugova.Predsjednik Matija Arapovic..

Inače, uplatom tih 100 kn, kako kažete, ste im priznali pravo na dug i uskratili si ev. mogućnost zastare ( no nemojte si predbacivati, mogucnost zastare je gotovo pa nemoguća)

Leave a reply