Zakon o stečaju potrošača ( na Hrvatski)

Poštovani,

Na dan 10. rujna, 2015. u Hrvatskom Saboru , većinom glasova ZA ( 102 ZA I 3 suzdržana) usvojen je Zakon o stečaju potrošača.

( Mi) udruga Blokirani, deblokirajmo Hrvatsku, glasnost za 320 000 Blokiranih zakon smatramo nedovoljno dbobrim po više osnova, između ostalog jer i dalje potiče hrvatsko društvo na diskriminaciju određenih skupina ,a u korist drugih ( npr. Slovenski Zakon o stečaju pokriva tvrtke i fizičla lica istim modelom zakona o stečaju dok se u Hrvatskoj velikim tvrtkama u vlasništvu tajkuna brišu milijuni dugova, a fizičkim licima za znatno manji dug otima sva imovina ) , a zakon krši i pravo na pravodobnu i tučnu informaciju stranaka pred postupkom ( tako stranke neće dobiti obavijest ili rješenje na kućnu adresu nego će morati rješenje tražiti na E-stranici suda. A ako nemaju internet jer siromašni i bez imovine ( a takvi su obično ljudi koji će potražiti otpis dugova ) onda Hrvatski Sabor misli da ne trebaju imati niti pravo na osnovno ljudsko pravo- pravo da budu informirani jer će im imovina ionako na bubanj)

No obzirom da je većina hrvatskih Sabornika zadovoljno,a pretpostavljam i hrvatska javnost ( slutim da većina zakon nije ni pročitala ) i mi ćemo se suzdržati od argumentirane kritike ( najviše iz razloga jer još nismo završili našu glavnu bitku – stavljanje van snage neustavnog Ovršnog zakona i usvajanje novog ) pa ćemo se i mi pokušati hraniti oportunizmom, duboko usjeklim u tlo Hrvatske.

Više podataka kao i tekst Zakona prčitajte u poveznici sa stranica Hrvatskog Sabora.

Odgovor kako da prezaduženi, bez imovine, bez posla… može preživjeti u slijedećih 5 godina kušnje i sa kojim iznosom ( obzirom da u Hrvatskoj ne postoji , zakonom definiran, zajamčeni iznos kojim se jamči dostojanstvo preživljavanja u Hrvatskoj ) nije ponudio rlevantan nizko.

Zakonodavcu i dalje odgovara situacija da 320 000 ostane i dalje BLOKIRANO na rok od zauvijek te tako puni državnu agenciju ( Ovršni zakon ) ukoliko već nije bio dovoljno sposoban da utekne u neku normalniju državu.

Pa zašto da mi, ispred 320 000 Blokiranih remetimo glasovitu Hrvatsku šutnju? U više smo navrata upozoravali hrvatsku javnost da je prijedlog Zakona o stečaju potrošača loš prijedlog…Zakon je usvojen, većinom glasova u Saboru.
Živio zakon.

POVEZNICA:http://www.sabor.hr/konacni-prijedlog-zakona-o-stecaju-potrosaca-drugo
kLIKNITE NA PZ 811 i pročitajte Zakon o stečaju potrošača

Related Posts

Leave a reply