Zadruge, deložacije i sljepilo javnih institucija u Hrvatskoj

I DOK SA SVIH STRANA TRUBE NA POBJEDU ….
Obitelj Dukić-Družijanec će 25. rujna biti izbačena na ulicu . Sud smatra da ih treba izbaciti jer tako potražuje novi vlasnik.

1. Jer ….jer je njihovu imovinu, jedini krov nad glavom, prodan na javnoj dražbi za 1/3 procijenjene vrijednosti ( Ovršni zakon)
Zašto bi se nečija imovina prodavala za 1/3 vrjednosti i takav postupak ocijenio pravnim -to u Hrvatskoj nitko od institucija ne zna pojasnit.
Naime, takav postupak ide na ruku samo mešetarima ( netko im tepa mafija)

2. Glava obitelji je zadužen kod neke XY zadruge u Austriji.
Ta je zadruga ilegalno, bez poslovne licence, poslovala u Hrvatskoj.Da, u tim ste zadrugama čuli u više navrata,a možda najviše proteklog tjedna kad je Vlada stala na loptu i naredila da sudovi stanu sa ovršnim postupcima dok se ne ustvrdi legalnost poslovanja tih zadruga na tlu Hrvatske.

No, za spomenutu obielj koju čeka deložacija to ne vrijedi jer ovršni je postupak završen!?

3.Agonija navedene obitelji je potvrđena Ovršnim zakonom koji nije predviđao da se ovrha, blokada sve imovine i dražba odgode, obustavi sve dok postoji opravdana sumnja da je jedna od strani u sporu problematična.
U ovom slučaju, brojni zainteresirani, vec 2 godine tvrde da su zadruge poslovale, po Hrvatskoj, ilegalno i to je 100 utvrđena činjenica.

U međuvremenu ovršni je postupak , kod mnogh pa tako i navedene obitelji, išao dalje, bez da bi sudac imao pravo ustvrditi tko je koga tu nasadio i u kolikom omjeru je netko od dvije strane oštećen.

4. Obitelj je sama, bez pravovremene zaštite hrvatskih institucija
( pravosuđe, DORH, policija) završila ovršni proces protiv snažnijeg i financijski jačeg oponenta ( zadruge) i izgubila.
Proces je završio na štetu obitelji i kuća je prodana na dražbi za xy vrijednosti.
Vrijednost je ispod cijene ali i to je legalizirano Ovršnim zakonom.
Dakle, imamo situaciju da će obitelj završiti na ulici , a dug će i dalje rasti.
Što smo time dobili?
Socijalnu bombu!

5. No da apsurd bude veći, nakon 2 godine izostanka reakcije javnih institucija kad je riječ o Ovršnom , nedavno je Vlada RH potaknuta motivom na koji jedini reagiraju ( IZBORIMA ) odlučila zaustaviti ovrhe u slučaju spomenutih zadruga sve dok se na sud ne dokaže da li su ti ugovori legalni odn. da li su zadruge poslovale u Hrvatskoj legalno.

Odgovor je već sada jasan. zadruge nisu poslovale legalno, dakle ugovor će biti ništetan što znači iznos ev. potraživanja će zadruga naknadno potraživati nazad ali bez obračunatih kreditnih kamata, a ovrhe će biti obustavljene jer nisu poslovali legalno.

6. I za kraj da ludilo izazvano lošim Ovršnim zakonom dotakne vrhunac –obitelj DUKIĆ-DRUŽIJANEC IZ ZAGREBA i dalje prijeti deložacija jer je u međuvremenu netko kupio njihovo vlasništvo na dražbi za 1/3 vrijednosti. I taj “novi vlasnik” putem suda i javnih institucija želi stupiti u posjed.

7. Ne znamo više što bismo rekli ….jer takvih je propusta u Hrvatskoj učinjeno mnogo,a svaki takav “propust” pravedne države je uništio par ljudskih života zauvijek i to nikakav novac ne može nadokanditi

Pratite sudbinu obitelji Dukić/Družinec, na adresi Sveti Duh 8 u Zagrebu

Ako u Hrvatskoj još ima zdravog razuma tu bi deložaciju trebalo obustaviti i ev. novog vlasnika obeštetiti,a obitelji osigurati krov nad glavom jer tu ima i puno maloljetne djece…

U ime Hrvatske

Blokirani- Deblokirajmo Hrvatsku. Sudjeluj i ti.

Related Posts

Leave a reply