zA OČAJ nazovi 33 00 00 ( 330 000 blokiranih )

Žao nam je, ne znam Vam kako pomoći više. Iskreno mi je žao

“Poruka:
Ovo je danasnja vlast i svakodnevnica a jedna od priča ide ovako
umirovljenica je dobila ovrhu na 400 kn 01.06 bez najave , obavijesti , ikakve mogucnosti da uplati blokirali joj račun mirovine na koji svaki mjesec sjedne mirovina u iznosu od 1500 kn (nakon 35 g radnog staza) zena skromna i jednostavna s tim se novcem snalazi kako zna i umije. Pokriva rezije i hrani se. Kaze stara sam i nemam puno potreba.
Zena brze bolje s obzirom da nemoze podici mirovinu skidaju joj 400 kn ovrhe da ni nezna zasto kasnije su joj rekli da je to slivna voda neki dug iz 2009, sve je to uredno odvjetnik vodio. Vazno kazu da mi nisu oduzeli mirovinu i stan.

Zena zaboravila da je platila danas je rujan stize joj odvjetnička ovrha na isti iznos – plus dodatni troskovi pa otprilike ukupno pola mirovine radi se o mojoj dobroj staroj susjedi. Dolazi mi na vrata jer je vise ne sluzi dobro ni pamet ni oci. Zovemo odvjetnika neznajuci da se radi o istoj vec placenoj ovrhi. I s njima svaki drugi dan trosimo zivce, vrijeme i telefon, sa Zagrebom, a zena zivi u Istarskoj zupaniji. Odvjetnik nas ubjedjuje da nemoze platiti nista unaprijed jer da je vjerojatno stigla vec ovrha na račun mirovine. Zena kumi i place da joj odvjetnik da nekoliko rata da će to rjesitit ali neka ostavi mirovinu bez blokade, Odvjetnik govori da je to nemoguce neka provjeri račun jer misli da je vec blokiran.Nastaje prazan tajac, račun nije blokiran, fina nezna nista, odvjetnik nemoze učiniti da zena podmiri u dogovoru na rate teret duga.
Cak sam i ja počela gubiti zivce koja sam joj pomagala da sve to pohvatamo i provjerimo jer zapravo nitko nista ne čini i nezna.

Nako sto je proslo 5 dana ponovo zovem na Finu i provjeravamo jeli sto stiglo na zabranu , kaze zena nista, jedino kaze ( onako usput) ovrhu koju ste imali od slivnih voda neki dug platili ste u Lipnju ovhu.
Ja sva sretna odlazim kuci i govorim susjedi nemorate se brinuti to ste vec platili. Zena je od srece počela plakati ima 79 godina.

E sad treba to rijesiti sa odvjetnikom , da stornira istu ovrhu, ali predhodno ne budi lijena zovemo slivne vode da nam provjere uplatu iz VI mj zena kaze sve je uplaceno mi nemamo vise nikakva potrazivanja za vas, dug je rijesen , a za ovu duplu ovrhu zovite odvjetnika neka povuce ovhu. Rekla sam ne zovite vi jer zena ima 79 godina ona nemoze. A ako necete kaze doci će vam ponovo ovrha i sjesti na račun, zato bolje da zovete odvjetnika. Da bismo smirili bezakonje, javasluk, anarhiju novčanih lihvara zvala sam odvjetnički ured zagreba i rekla sto smo dogovorili – a zeni u slivnim vodama ( neznam zasto ih uopce placamo) rekla neka uputi slu zahtjev za obustavu postupka.
Sve je to sad ljepo poslato ali jos uvijek nema spremnog odgovora da je slučaj rijesen, Zena jos uvijek u strahu hoce li negdje nesto zastekati u komunikaciji da joj stanu na mirovinu.

Dragi moji fb prijatelji i političari, da je ovo drzava a ne Azijska anarhija, onda bi svi trebali u ovom slučaju biti kaznjeni osim ove zene u prvom redu slivne vode sto nalaze neki dug iz 2007 kazniti onog koji nije posao napravio kako treba godisnje, prozvati i kazniti odvjetnike koji neznaju sto primaju i sto salju, i sto potrazuju, i trece ukinuti slivne vode i bilo kakav zakon oko toga, voda je prirodni resurs i slobodna je za svakoga, bilo ona slivna ili pitka, i na tome Eu radi vec duze vrijeme. I naposljetku ukinuti kriminalni ovrsni zakon mafije u Hrvata

Ovo je samo u kratkim crtama kad bih napisala od riječi do riječi sto sam sve čula i sto su mi odgovarali vjerujem da bih mogla napisati dobar tragikomican komad


Ova poruka je poslana putem kontakt formulara na blokirani.hr”
________________________________

“Zadnjih pet-šest godina sam imao “okidače” koji su me doveli do samosažaljenja i prestanka borbe za život. Imao sam velike kredite koje nisam mogao vraćati, žena mi je oboljela od raka pa je 2010. godine dobila metastaze, majka mi je umrla par mjeseci prije toga, a otac nešto ranije.

Dakle, tih nekoliko stvari, plus teške životne okolnosti, plus činjenica da sam bio privatnik u zakupu pa sam se morao vratiti u ordinaciju opće prakse, sve je to rezultiralo mojim psihičkim slomom.

http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/431369/potresna-zivotna-prica-iz-psihijatrijske-bolnice-imao-sam-velike-kredite-koje-nisam-mogao-vracati-zena-mi-je-oboljela-od-raka-netko-je-jak-kao-hrast-a-netko-slab-kao-breza

—————————————————

 

Related Posts

Leave a reply