Velika ovrha, nakon 7 godina u blokadi, još 5 godina asketskog zivota

U sijecnju, 2015. godine u Hrvatskoj je usvojen Zakon o stečaju potrošača. U Hrvatskoj je vec bilo 330 000 prezaduženih, blokiranih i iskamatarenih duznika kojima dug poput duha raste apsolutnom brzinom, zauvijek i prelazi u novu generaciju.
Udruga Blokiranih je nastala u veljaču 2014. godine.

Od tada ukazuju da je Hrvatska. legalizirajući kamatarenje,  pogrijesila u svom odnosu do privatnog duga. Da je Ovrsni zakon skroz krivo postavljen jer producira sve veci dug umjesto da ga smanjuje. Jer ovrha traje zauvijek čak i kad duznik, osim osnove za preživljavanje, vise nema ni za normalan zivot.
Da se nakon sto je duznik vec 5 godina kamatari i blokira, ovrha mora prekinuti i duzniku omoguciti bankrot i normalan zivot odmah ; da se mora duzniku ostaviti prostor za stan, prostor za rad, normalan iznos za zivot i automobil skromne klase ( ako ih vec ima )
Udruga je herojski izgubila od sustava. U sustav spada i narod, birači. Ustavni sud, predugo čekanje na odgovor EU, nedostatak novaca za rad na terenu, sram duznika i nevoljkost javnog izricaja, neznanje i elementarnim ljudskim pravima, u izbore be z novaca i sponzora, prosvjedi, tuzbe  rezultata nema.

Zakon o stecaju potrosaca nije smio biti velika ovrha ali usvojen je kao takav.
Sadasnja Vlada na čelu s Plenkovic-Petrov HDZ-MOST je standardno nezainteresirana za rjesenja Blokiranih.Predsjednica je ubrzo izgubila interes. Rjesenje dogovoreno sa Karamarkom je propalo kad je on izbacen iz vlasti i opet smo na početkku.
Bankrotirala i udruga, nemamo sredstava za funkcioniranje.

Uzalud smo 3 godine govorili kako su druge države uredile pitanje privatnog duga. Da nijedna druga drzava u svijetu nije ponovila Hrvatsku pogrešku.Vlada u Hrvatskoj prezire siromasne.

U nastavku procitajte primjer osobnog bankrotaa g. Tomislav PRSKALO iz Splita.dr Tomislav Prskalo
Od 330 000 obitelji samo se 0,2 posto ljudi odlučilo za osobni bankrot. No drugog rjesenja Vlada ne nudi. Ponosno nastavljaju gaziti po EU pravu.

Related Posts

Leave a reply