Ustavna tužba

„Vlada je prekršila svoje zakonske i moralne ovlasti kad je odlučila javno se poslužiti masom obespravljenih, osiromašenih, iskamatarenih, blokiranih kao kulisom za ciljeve političkog marketinga „velikog oprosta!“
Vlada je iskazala da se građanima služi kao sredstvom jer Vlada zna da, temeljem postojećih zakona, svi građani, pokriveni Klasom A Sporazuma, nisu ni smjeli biti blokirani, a koliko je takvih građana iz Klase B Sporazuma, trebali su presuditi Sud! Vlada zna da, prema postojećim pravnim pravilima i zakonima, svi se procesi započeti po jednom zakonu moraju dovršiti po istom zakonu! Obzirom da su, po tada važećim zakonima ( a to su čak 3 Ovršna zakona, 2005., 2008., 2012.) tzv. pasivne ovrhe sudovi trebali obustaviti, onda su se po sili važećih zakona takve ovrhe trebale obustaviti i poništiti, a ne tolerirati kršenje zakona pa nezakonitost sudova pokriti tzv. oprostom. Po Zakonu o sudovima Vlada RH odgovara za štetu koju koju stranci u postupku nanese sudac, svojim nesavjestnim i nezakonitim radom! Greške vlasti nosi RH. Model kršenja zakonitosti države, osobito kad dolazi od sudova ili VladeRH je ustavno i demokratski neprihvatljiv.
Vlada RH zna da Sporazum i Odluka jesu , u pravnom smislu, ništa!
Vlada Republike Hrvatske si ne može priuštiti da NIŠTA predstavlja kao NEŠTO!
Narod Republike Hrvatske si ne može priuštiti da tolerira NIŠTA od Vlade obzirom da teška situacija traži ozbiljnost i zakonitost, a ne loš PR.
Ustavna tužba je pri ovakvom modelu vladanja maksimalno konstruktivna, jer se bori za zaštitu osnovnih ustavnih prava i građanskih sloboda, provođenje Ustava, radi o borbi za ustavno pravni-poredak i za socijalnu pravdu, dakle za državu .
Podnositelj Ustavne tužbe: Udruga Blokirani
Datum, 14.02.2015.“

Leave a reply