Ukinuti javno bilježničku ovršnu ispravu jer neustavna!

Poštovani Blokirani, ukoliko imate problem sa duplim ovrhama ( a sigurno velik broj nas ih ima ) dostavljamo vam uređen tekst ZAHTJEVA OCJENE USTAVNOSTI koji možete nadopuniti Vašim osobnim podacima i poslati na Ustavni sud, Zagreb!

Prepišite donji tekst, stavite svoje podatke i pošaljite Zahtjev na Ustavni sud.
Što više nas se odluči odpuprijeti apatiji i postane aktivno u borbi za izmjenom OZ , to ćemo prije naše živote i našu državu urediti kao pristojnu državu za život svih.

Hvala
udruga Blokirani

ZAHTJEV ZA

ime i prezime,adresa
datum

USTAVNI SUD RH
Trg sv.Marka 4
ZAGREB

PREDMET:Zahtjev za ocjenom ustavnosti – Ovršni zakon RH
Traži se
Poštovani,

Molimo Naslov da se ukine čl.23.stavak 1 alineja 5 Ovršnog zakona („NN“ BROJ:112/12,25/13,93/14,od 01.09.2014 godine “ukinuti odredbu da je javnobilježnička isprava OVRŠNA ISPRAVA”,a sve jer je u suprotnosti s člancima Ustav RH čl.35,56,118,121 .

Navedeno temeljimo na slijedećim činjenicama.

U postupku npr.ugovaranja kredita uzima se kao instrument osiguranja „javno bilježnička isprava“-ADMINISTRATIVNA ZABRANA,koja u slučaju nemogućnosti povrata kredita ( iz kojekavih razloga) postaje OVRŠNA ISPRAVA,koju banka dostavlja FINI i nastupa ovrha odnosno blokada.Na ovaj način,dužnik-ovršenik gubi pravo žalbe odnosno mogućnosti II stupanjskog rješavanja odnosno jednakosti pred zakonom.

Favorizira se pravo vjerovnika u odnosu na pravo dužnika,koji je suprotno i čl.208 Zakona o obveznim odnosima koji ukazuje i na prava dužnika koji nije kriv za situaciju u kojoj se našao.

Blokada je osiguranje prije suđenja U PRVOM STUPNJU,TAKO IMAMO SITUACIJU DA JE DUŽNIK BLOKRAN NA TEMELJU JAVNOBILJEŽNIĆKE IZJAVE npr.za 1000,00 kuna,a banka opet to isto radi u postupku ovrhe pred sudom i ne povlači javno bilježničku ispravu sa FINE .

JAVNO BILJEŽNIČKA ISPRAVA IMA SVOJSTVO PRESUĐENE STVARI.

Molimo sud da postupi po zahtjevu i ukine spornu odredbu čl.23 stavak 1 alineja 5 Ovršnog zakona.

S poštovanjem

Related Posts

Leave a reply