UDRUZI BLOKIRANI NIJE BLOKIRAN RAČUN! Ispravak netočne informacije

 

UDRUGA BLOKIRANI NEMA BLOKIRAN RAČUN!

ZAHTJEV ZA ISPRAVAK OBJAVLJENE INFORMACIJE

Podnositelj zahtjeva : Udruga Blokirani ( Blokirani-Deblokirajmo Hrvatsku)

Neki mediji ( npr. 24h, Dnevnik. hr ) na dan, 03.09.2018 godine, objavili su neistinite informacije pod naslovom ” udruga blokiranih pred stečajem zbog duga od 20.000 kn”.

Točnu informaciju je objavila HINA i to da je blokiran račun nekoj nama nepoznatoj udruzi, HUBISU, humanitarna udruga blokiranih i socijalno ugroženih, registrirana u Vinkovcima koju zastupa Vladimir Knežević.

TOČNA INFORMACIJA GLASI :

-Udruzi Blokirani ( Blokirani-Deblokirajmo Hrvatsku ) nije blokiran račun!

-Mi smo jedina UDRUGA u Hrvatskoj koja nosi naziv Udruga BLOKIRANI ( skraćeni naziv), Blokirani-Deblokirajmo Hrvatsku ( produženi naziv).


– Blokiran je račun, nekoj drugoj nama nepoznatoj udruzi, koja djeluje pod nazivom HUBISU ( odn. pod nazivom Humanitarna udruga blokiranih i socijalno ugroženih) i koja je pred stečajem zbog duga od oko 20.000 kuna.

S obzirom na veliku zabrinutost koju je objavljena informacija izazvala kod naših članova, kao i na žestok interes omedija koji su krivo prenijeli informaciju molimo za objavu ispravka!

Slijedom navedenog, zahtijevamo da sukladno Zakonu o medijima u prvom izdanju nakon primitka ispravka objavite ispravak informacije da UDRUZI BLOKIRANI nije blokiran račun i UDRUGA BLOKIRANI nije pred stečajem!

Isto tako, a sukladno Zakonu o medijima čl. 42, st. 5. , traži se od glavnog urednika da ako odbije objaviti ispravak, da obavijesti podnositelja o razlozima odbijanja.

S poštovanjem,

UDRUGA BLOKIRANI
Miriam Kervatin

U Puli, 03.09.2018.

poveznica: https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/udruga-blokiranih-i-socijalno-ugrozenih-pred-stecajem-zbog-20-000-kuna-duga—529220.html

https://www.24sata.hr/news/zbog-duga-od-20-000-kn-pred-stecajem-je-i-udruga-blokiranih-588636

Leave a reply