Udruga Blokirani uskoro će postati politička stranka

PRIOPĆENJE : Udruga Blokirani uskoro će postati politička stranka

Današnja odluka Premijera Zorana Milanovića i Vlade Republike Hrvatske da nemilosrdno odbije ukinuti deložaciju nad jedinim domom ovršenika veliki je dokaz da Udruga Blokirani mora nastaviti boriti se za prava blokiranih i obespravljenih građana Republike Hrvatske koje ova Udruga zastupa i za čije se interese bori. Više nema nikakve nade da ova Vlada živi život Hrvatske.

Mi se preko godinu dana predano, volonterski ali planski i ciljano borimo, iznalazeći načine da se uz pravne, legalne i legitimne demokratske alate izborimo za zaštitu građana Republike Hrvatske, da pred lošim zakonima zaštitimo njihovo ustavno pravo na egzistenciju.

Mi smo odlučni u cilju da spriječimo daljnje financijsko i političko nasilje nad građanima, da onemogućimo legalnu pljačku ovršne industrije i daljnje propadanje onoga što se mnogi od nas tek sjećaju kao “normalnog života” kakvog zaslužuju vrijedni i skromni, ponekad previše tihi, građani Republike Hrvatske.

Mi ćemo nastaviti biti njihov glas.
Borbu Blokiranih uskoro ćemo preseliti na nove fronte, briga za obespravljene ne završava na ovome.

Udruga Blokirani uskoro će postati politička stranka, i najavljujemo svoj izlazak na sljedeće nacionalne izbore.

Samo oni koji su iskusili život u blokadi svih svojih računa, oni koji strepe od ovrha i deložacija, siromaštva dugova, oni koji žive u strahu od zvona na vratima, znaju koliko je teško boriti se za normalan život, odgajati djecu, plaćati račune, i cijelo vrijeme znati da vas nitko ne štiti. Znati da za vas nema prava i pravde, i da ćete, na legalan ali stravično nepravedan način, ostati bez svega što ste uspjeli stvoriti.

Želimo da se glas blokiranih i obespravljenih čuje i u Saboru i na sjednicama Vlade i u svim javnim institucijama Hrvatske i EU.
Želimo da obespravljeni građani Republike Hrvatske imaju snažnu zaštitu na koju se uvijek mogu osloniti i unutar “sustava”.

Želimo pomoći obrtnicima, seljacima, umirovljenicima, zaposlenima i nezaposlenima, onima na malim plaćama i onima koji rade bez plaće, blokiranima i jamcima. Želimo pomoći nama, Hrvatskoj.

Ne želimo dopustiti da se više ikoga u Hrvatskoj blokira, iskamatari, objesi na stup srama i ostavi bez pomoći i zaštite.

I da sve to mirno i bezosjećajno promatraju Hrvatski Sabor i Hrvatska Vlada

udruga Blokirani
26.03.2015.
blokirani_flyer_front

Related Posts

Leave a reply