Udruga Blokirani tuži Vladu za genocid

“UKOLIKO u roku od mjesec dana Vlada ne poduzme ništa da uspostavi takav pravni poredak i gospodarski i politički program u RH kojim će se blokiranim obrtnicima, poljoprivrednicima omogućiti dostojan život na socijalnom, gospodarskom i životnom nivou, uvjete u kojima će moći bez straha za svoj život i zdravlje podmirivati osnovne životne potrebe, osigurati im uvjete za rad i takav život u kojem neće strahovati za svoj dom, zdravlje, život podnijet ćemo Tužbu za genocid protiv Vlade RH,” napisali su na svojim stranicama 9. rujna aktivisti iz Udruge Blokirani koja je osnovana u veljači ove godine.

Rok je prošao, a iz Udruge u četvrtak javljaju da je tužba pripremljena i da još samo čekaju hoće li Vlada reagirati na njihove zahtjeve i inicijative u kojima traže ocjenu ustavnosti novog Ovršnog zakona, odnosno Zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona, zbog čega su slali požurnice Ustavnom sudu.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/blokirani-idu-na-europski-sud-tuzba-protiv-vlade-rh-za-genocid-nad-hrvatima-zbog-duznickog-ropstva/776565.aspx

Related Posts

Leave a reply