U pripremi masovna blokada umirovljenicima

Kao da ovoj Vladi (koja je opsjednuta fašizom u tolikoj mjeri, da to više spada u razinu fatalne privlačnosti nego racionalne analize , jer oni su mu se toliko približili da više dobro ne vide što je fašizam, a što nije , dok mi koji njih promatramo više ne vidimo razliku između njih i fašizma )–nije dovoljan broj od 320 000 blokiranih, te zabrana isplate poreza najugroženijima sada se spremaju za novu masovnu blokadu- ovog puta umirovljenicima!

Umirovljenici koji zbog neplaćenih premija dopunskog zdravstvenog osiguranja imaju administrativnu zabranu na mirovinu ovih dana na svoje kućne adrese dobivaju poziv HZZO-a da plate zaostatke.

Iz HZZO-a objašnjavaju da kontinuirano prate dugovanja ali su se ovaj put usmjerili skupini osiguranika koja plaća putem administrativne zabrane s obzirom da je uočeno da najčešće nedostaje uplata prvog obroka premije, najviše do tri rate.

Oni koji dobiju poziv, a smatraju da dug ne postoji, s uplatnicama ili drugim dokazima o uplati trebaju se osobno javiti najbližem regionalnom uredu odnosno područnoj službi HZZO-a. Za dodatne informacije tu su besplatni telefon 0800 7989 i e-adresa dopunsko-osiguranje@hzzo.hr.

Na kraju 2014. godine u HZZO-u je prosječno evidentirano 4.345.435 osiguranika, od čega ih je 2.561.810 imalo i policu dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Dužnika je na isteku prošle godine na državnoj razini bilo 545.304, a u Istri se neredovito plaća 31.788 polica. Odaslanim pozivima, vezano za administrativnu zabranu na mirovinu, obuhvaćeno je 20.402 polica, od čega 1.225 u Istarskoj županiji. (Glas Istre, D. P.)

Related Posts

Leave a reply