TRESLA SE INSPEKCIJA, RODILA SE OVRHA. SLUČAJ KBC I OVRHE OD 25 KN

KBC Zagreb .
Na navodni dug od  25 kn ovrha od gotovo 700 kn!
Tko je jamio? Odvjetnik i javni bilježnik!

DUG KBC-u plaćen ali FINA blokirala račune i uzela 30 x veći iznos novaca

Case study – KBC ovrha

” Poštovana,
javljam se u vezi ovrha za neplaćene račune za participaciju u KBC Zagreb koje su mnogi naši građani, a među njima i moj brat koji živi od invalidske mirovine dobili ovo ljeto od KBC Rebro.
Za navodno neplaćeni račun od 25 kuna dobio je opomenu na iznos od oko 260 kn. U opomeni se tražilo da uplati dio KBC-u, a ostatak odvjetničkom društvu.
U želji da mu se ne udvostruči dug platio je iznos dvjema općim uplatnicama.
Ovaj mjesec ( 15.12.2017.) blokiran mu je račun za iznos od 600 kn kao da spomenutu opomenu nije ni platio!

Pitao je u kadrovskoj službi o čemu se radi, na što mu je rečeno da nije platio osnovni dug od 25 kn. Napominjem da smo mi platili i više, obzirom da znamo gdje živimo.
Kome se obratiti s obzirom na situaciju?
Živi od mirovine od 1100 kuna i sad se ovo dogodi…zbog nečije očito namjerne greške u tiskanoj opomeni ovako nasamariti ljude.

Šaljem Vam kopije uplata.
I ovršno rješenje

DOKUMENTACIJA


     


   

KOMENTAR UDRUGE BLOKIRANI I PRAVNI SAVJET

Hodogram:

Navodni dug u iznosu od 25 kn.  Tereti ga KBC Zagreb ( bolnica)
Klijent KBC-a nije obaviješten za koji se datum odnosi dug ni za koju uslugu.
Primio opomenu, kad i ostali, i s obzirom na to da zna kako stvari funkcioniraju u Hrvatskoj odluči platiti.
Ali ni to vas u Hrvatskoj ne spašava ovrhe

PLAĆENO
Račun plaćen po opomeni
Na rč KBC- u, iznos od 104 kn na dan 25.07. 2017.
Odvjetničkom uredu Smolčić i partneri Zg, u iznosu od 143, 75 kn na dan 25.97.2017.
____________________________________PLAĆENO 247,75 kn

OVRHA

2. -nakon par mjeseci, početkom prosinca, na mirovini ovrha temeljem blokade računa, uvećana za troškove javnog bilježnika, odvjetnika i FINE u iznosu od
Po grupama:
– KBC glavnica 25 kn
KBC trošak 81 kn

– Javno bilježnički trošak 104 kn
Smolčić odvjetnik. ured trošak 143,75 kn

Odvjetnički i javno bilježnički zajedno još 359,38 kn predvidivih troškova (sic)

OVRHA  =  688.13 kn

DODATNO
FINA ( državna agencija ) trošak 196,00 kn

( FINA se naplati prva i ne vraća sredstva čak ni u situacijama neosnovanosti ovrhe )


PRAVNI SAVJET

1. PRIGOVOR NA OVRŠNO RJEŠENJE I tražiti ODGODU OVRHE
U roku od 8 dana od primitka

Javni bilježnik se zove
Suzana Serda – Pavlović Adresa: Maksimirska 38, Zagreb

Prigovor mora biti obrazložen.
Prigovor se podnosi javnom bilježniku koji je izdao rješenje o ovrsi (čl. 282. st. 1. OZ-a). Nakon podnošenja prigovora, javni bilježnik spis prosljeđuje nadležnom sudu radi donošenja odluke.

Prigovor se može podnijeti radi pobijanja rješenja o ovrsi u cijelosti, radi pobijanja samo u dijelu kojim je određena ovrha ili radi pobijanja u dijelu kojim je ovršeniku naloženo da namiri tražbinu.

Ako se rješenje o ovrsi pobija prigovorom samo u dijelu kojim je određena ovrha, može se pobijati samo iz razloga zbog kojih se rješenje o ovrsi na temelju ovršne isprave može pobijati žalbom (žalbeni razlozi navedeni su u čl. 50. OZ-a). Ako ovršenik u podnesenom prigovoru ne pobija rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave nego samo predlaže odgodu ovrhe, takav prigovor smatrat će se prijedlogom za odgodu ovrhe (čl. 57. st. 4. OZ-a).

Također postoji i mogućnost žalbe nakon proteka roka iz žalbenih razloga navedenih u čl. 50. t.7., 9., 10. i 11. OZ-a, samo ako je činjenica na kojoj se temelji taj prigovor nastala nakon donošenja rješenja o ovrsi. Takva žalba može se podnijeti sve do dovršetka ovršnog postupka.

Ovršenik je dužan u prigovoru protiv rješenja o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave odrediti u kojem dijelu pobija to rješenje. Ako to ne učini, opseg pobijanja sud će utvrditi na temelju sadržaja prigovora. Prigovor protiv rješenja mora sadržavati razloge pobijanja. Ako prigovor bude neobrazložen, sud će ga odbaciti kao nepotpun, bez pozivanja ovršenika da ga dopuni ili ispravi.

D O D A T N O V A Ž N O

1. Informaciju poslati na Ministarstvo zdravstva, ministar Kujundžić
inspekcija u KBC
Ksaver, 200 Zagreb
Tel: 01 46 07 555

2. Informaciju na Udrugu pacijenata
Kopernikova ul. 3, 10000, Zagreb
Phone: 091 187 7654

3. Kaznenu prijavu na DORH
( vezano uz prijavu Gordan Lauc po istom predmetu)
DORH
kaznena prijava-primjer u poveznici http://www.dorh.hr/Default.aspx?sec=24

 

 

JAVNE BILJEŽNIKE VAN IZ OVRHA

Godinama već, već predugi niz godina, nemirni promatrači fenomena ovršnog sustava u Hrvatskoj zgražaju se nad kršenjem temeljnih europskih pravnih normi i načela iz domene zaštite temeljnih ljudskih prava, po kojima u Hrvatskoj, u ovršnom eldoradu prednjači kasta nedodirljivih,FINA, javni bilježnik i odvjetnički uredi.

INSPEKCIJA U KBC ZAGREB I ZAUSTAVLJANJE OVRHA!
KAZNENA PRIJAVA

Sumnjive ovrhe

U KBC Zagreb, je krajem listopada, upućena inspekcija Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, kako bi obavila uvid u postupak o obavještavanju pacijenata o sumnjivim dugovima, te o eventualnom pokretanju ovršnog postupka protiv pacijenata, doznalo se iz Ministarstva zdravstva.

Ministarstvo je uputilo i dopis svim bolnicama te zatražilo da ga izvijeste o postupanju u takvim slučajevima, a nakon što se prikupe podaci i obavi analiza, Ministarstvo će donijeti odluku o poduzimanju potrebnih mjera.

Promjenu propisa i zaustavljanje ovrha je tijekom listopada, od ministra zdravstva Milana Kujundžića i ravnatelja HZZO-a Fedora Dorčića zatražila Udruga hrvatskih pacijenata, nakon što je u medijima prenesena facebook objava Gordana Lauca, profesora zagrebačkog Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, da je dobio rješenje za ovrhu od KBC-a Zagreb na gotovo 700 kuna, zbog duga za participaciju od 25 kuna iz 2015. godine, za što nije primio račun.

Lauc je zbog toga podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu!


TRESLA SE BRDA, RODILA SE OVRHA

Dva mjeseca nakon bure u javnosti, sve se primirilo, kako to obično u Hrvatskoj i biva i neki partizani i ustaše su opet prizvali svoj dio reflektora, a mic po mic odvjetnički uredi, javni bilježnik su krenuli u prisilnu naplatu navodnih dugova za participaciju u iznosu od 25 kn.
Problem jest što su javni bilježnik i odvjetnički ured nagomilali nove troškove i naplatili se prisilnom naplatom. Ovrha sad iznosi skoro pa 700 kn za dug, za koji u osnovi postoji osnovana sumnja da zapravo i ne postoji.

DIVLJI ZAPAD -FINA – JAVNI BILJEŽNIK

Riječ je o 3o puta većem iznosu od glavnice, što ide direkt u zaradu javnog bilježnika, FINE i odvjetnika koji su sebi dali u zadatak oživljavanje legendi o Divljem Zapadu.

Što da čovjek u Hrvatskoj radi u ovim okolnostima gdje si prisiljen živjeti po pravilima nasilnika gdje ti svatko u bilo koje doba ima pravo plijeniti račune u iznosu koliko mu treba, a bez da si bio na sudu, bez da si zapravo dužan iznos za koji te terete. Do kada ovako?

 

Related Posts

1 comment

Pravni savjet udruge “Blokirani ” pokazuje da ne poznaju zakone u RH i da ne razumiju cijeli proces oko Ovrhopjacke.
Na navedenim KRIVOTVORENIM aktima nema pecata i ziga s grbom Republike Hrvatske.
Pravnici iz javnobiljeznickog ureda i odvjetnickog ureda bi trebali poznavati odredbe Zakona o pecatima i zigovima s grbom RH i Pravilnika za primjenu Zakona o pecatima i zigovima s grbom RH.
Pecata i ziga s grbom RH nema niti na aktu FINE a sukladno navedenim Zakonu i Pravilniku trebalo bi biti ako e FINA pravna osoba s javnim ovlastima.
FINA NIJE PRAVNA OSOBA S JAVNIM OVLASTIMA ! To se dokazuje iz dana u dan.
Ocito se ovdje rado kaznenim djelima krivotvorenja sluzbenih isprava tako da je jedino rjesenje problema davati kaznene prijave protiv sudionika Ovrhopljacke i na taj nacin upozoravati na problem.
Pitanje za pravnike iz udruge “Blokirani”:
Na temelju kojih akate se moze odrediti ovrha?

Gradjanima RH:

Obratite paznju da li akti koje dobivate iz “javnobiljeznickih ureda”, sudski akti , akti iz FINE i svi drugi akti drzavnih i javnih tijela imaju Zakonom
propisani pecat i zig s grbom RH i da li su izradjeni prema odredbama Pravilnika.

Leave a reply