“Traži račune da uhljeb ima kune”

KAO ŠTO nam degutantna HRT-ova reklama već danima poručuje, u tijeku je nagradna igra Porezne uprave “Traži račune i ulovi kune” ili, kako je to jedan bloger prigodno parafrazirao, “Traži račune da uhljeb ima kune”. Osim neukusne reklame koja prikazuje građane kako jedan drugoga sa strogim pogledom i prijekorom u glasu podsjećaju da dio svoje zarade stečene u slobodnoj razmjeni moraju položiti pod noge državnim birokratima, o detaljima ove bizarne igre možemo se upoznati i putem pamfleta objavljenog na službenim stranicama državne agencije za iznudu novca od građana.

Tamo nailazimo na poziv građanima da se pridruže državi u borbi protiv “sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije”. Kao da poreznih i tržišnih inspektora već nema dovoljno, pa se sada i od običnih građana treba napraviti žbire koji će jedni druge kontrolirati, nadgledati i cinkati državi.

Volite Hrvatsku? Podupirite sivu ekonomiju!

Ako zaista volite ovu zemlju i ljude koji u njoj žive, trebali biste svim silama podržavati sivu ekonomiju. Država koja radi na suzbijanju iste nije prijatelj građana, niti radi u njihovom interesu. Zato ne nasjedajmo na jeftine pamflete Porezne uprave koji nas žele učiniti saveznicima u legalnoj pljački malog hrvatskog čovjeka koji teško zarađenim novcem pokušava osigurati egzistenciju sebi i svojoj obitelji.

Luka Popov- http://www.index.hr/vijesti/clanak/siva-ekonomija-jedino-je-sto-ljude-u-hrvatskoj-dijeli-od-ekstremnog-siromastva/838112.aspx

Leave a reply