Sudstvo u Hrvatskoj ; kategorija izvan svih kategorija prava

RADNICI bivše Željezare Split danas su očekivali da će Trgovački sud u Splitu donijeti rješenje o otvaranju stečaja nad tvrtkom Adria Čelik, no gadno su se razočarali. Sudac Jozo Ćaleta odlučio je prekinuti postupak bez odluke o stečaju, i to zbog toga jer je Adria Čelik jučer zatražio sklapanje predstečajne nagodbe.

Skandal nad skandalima

“Kako vas nije sram. Koga vi tu štitite?”, napao ga je sindikalist Zvonko Šegvić, koji je poveo radnike van sudnice uoči donošenja odluke o prekidu stečaja.

“Ovo je skandal nad skandalima. Žalosno je kako se suci ponašaju. Ćaleta je uvjeravao radnike da je bolje da firma nastavi raditi i da je predstečajna bolja opcija nego stečaj. Šta će vam ta crkavica, rekao im je tri plaće koje bi im isplatila agencija u slučaju otvaranja stečaja. Ja ću zatražiti neko državljanstvo jer ovo više nema smisla. U Hrvatskoj radnici i oni koji se brinu o njihovim pravima nisu zaštićeni”, kaže Šegvić.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/lom-na-trgovackom-sudu-sudac-prekinuo-stecaj-zeljezare-sindikalist-mu-rekao-da-se-srami/833837.aspx

Related Posts

Leave a reply