Strahovit pritisak državne administracije na male poduzetnike

deblokirajmo_fb_post-1 (2)
PODSJETIMO –  svi grijesi 4 godine Vlade Zorana Milanovića prema malom poduzetništvu

Na dan 01.10.2013. godine Vlada je blokirala oko 75 tisuća tvrtki , malih samozaposlenih poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika …

Riječ je o tvrtkama koje su državi bile dužne  2 tisuće kuna za doprinose, koje nisu bile ni u kakvim blokadama.

FINA  im je blokirala sve račune i država će automatski uzeti novac koji joj pripada. Ako ga nema, a nema ga na računu, tada će ih blokirati, i godinama im računati nove doprinose i nove kamate i nove troškove, sve dok vlasnike obrta ne uništi do gole kože. I nakon toga krene prema nasljednicima ( jer po Vladi Zorana Milanovića dug mora rasti zauvijek; nema zastare )

Sigurno da blokada znači zatvaranje određenih poslovnih aktivnosti, otpuštanja i moguće stečajeve no Vlada Zorana Milanovića za to nije marila .
Mi to pozdravljamo, međutim trebalo bi analizirati situaciju zbog čega je to tako – naročito ako je veliki broj tvrtki u pitanju”, izjavio je za Dnevnik 3 HTV-a čak i Davor Majetić, glavni direktor HUP-a.

NAPOMENA:

Zdravo državno administrativno ( nabujalo) tkivo ne smije biti u represiji prema običnim ljudima osobito ne prema malim obrtnicima, poduzetnicima nego ih treba rasteretiti i omogućiti im da rade, zarade i da troše.

Blokada je apsolutni apsurd hrvatskih aparatčika koji male poduzetnike, poljoprivrednike, ribare, obrtnike doživljavaju kao narodne neprijatelje koje treba “locirati i blokirati”

Uzmimo prijer Nizozemske npr. gdje državna administracija liberalna i u prijateljskom odnosu do stanovnika, osobito malih poduzetnika. U Nizomzsmoj nisu nikada čuli da bi “država” blokirala malog poduzetnika jer nije zaradio dovoljno za sebi platiti doprinose.

Leave a reply