Podrška reizboru Predsjednice Grabar Kitarović

 

 

 

 

 

 


Na temu odgode usvajanja Prijedloga novog Ovršnog zakona u hrvatskom Saboru razgovarali su danas, na dan 18.12.2019.godine u Sv. Petru u Šumi predstavnici Udruge Blokirani i Predsjednica Republike Hrvatske, Grabar Kitarović.

Izrazili smo zadovoljstvo što je do odgode usvajanja zakona došlo zajedničkim djelovanjem Udruge Blokirani i Pantovčaka prema Vladi Republike Hrvatske.

Predstavnici Udruge Blokirani su Predsjednici RH, Kolindi Grabar Kitarović, pritom, iskazali punu podršku reizboru za Predsjednicu Republike Hrvatske .

Zaključili smo da period do trećeg čitanja prijedloga zakona treba nastaviti s djelovanjem, da je kontinuitet nužan, na dobrobit svih. Uvažiti činjenicu da su prijedlogom zakona nezadovoljni uglavnom svi dionici postupka, suci, Blokirani, bilježnici, odvjetnici, agencije za naplatu, Ured Predsjednice….
Želimo održati radni sastanak s Premijerom Vlade Republike Hrvatske, izložiti argumente blokiranih te tražimo pomoć Predsjednice.

Ključno je u Ovršni zakon uvesti razliku između građana koji se nađu ne svojom krivnjom u poziciji prezaduženosti ( gubitak posla ili gubitak primanja uslijed negativnih ekonomskih kretanja na svjetskoj razini ne može biti isključivo krivnja pojedinca) i kriminalaca koji mogu plaćati dug ali to ne žele.

Naime , Ovršni zakon u suvremenim demokracijama se koristi da bi se kaznilo ove druge, a ne prve. Gubitak primanja nije dobar razlog za kriminalizaciju. Nije normalno kriminalizirati nekog kome je propao posao ili se smanjila plaća ili prima mirovinu koja nije dovoljna ni za osnovno.

Smatramo da je suradnja s Predsjednicom RH i više nego dobra, da je to maximum koja jedna udruga građana može u svom djelovanju postići, da za svoje ciljeve, ciljeve usmjerene na dobrobit cijele države dobije aktivnu podršku instituta Predsjednice države.

Zbog toga želimo da Predsjednica nastaviti obnašati časnu dužnost i sljedeće 5 godina na dobrobit Hrvatske, koja zna kako se može graditi država bolje, zajedničkim snagama i uvažavanjem argumenata.

Related Posts

2 comments

Sramota.

Jebem vas retardirane………….

Leave a reply