Reagiranje na izjavu Danijel Galović, predsjednik Slobodne Hrvatske ( politička stranka)

REAGIRANJE

Reagiranje na izjavu od Danijel Galović od 13.12.2017., predsjednik političke stranke, Slobodna Hrvatska ( na fotografiji)

U ime 330 000 građana posredno učlanjenih u nacionalnu i nestranačku Udrugu Blokirani dužnost nam je reagirati na besmislen niz fraza Danijela Galovića, izrečenih na račun Udruge Blokirani,
tijekom okupljanja grupe od njih 20-tak, s ikonografijom obješenog konopca oko vrata, na Markovom trgu u Zagrebu,
a o čemu su, između ostalih izvijestila HINA, prenosi  Nacional

Navedena izjava, kojom Galović želi proglasiti Udrugu Blokirani glavnim krivcima već u startu presumira njegovo nečasno postupanje i arbitrarnost u obnašanju.

Udruga Blokirani je nezavisna nevladina institucija.
Djelujemo od 2014. i javnosti smo dobro poznati.

Nosimo časno visoku razinu društvenog ugleda i poznatosti i u našoj borbi za blokirane građane, bolje zakone i uređenu i deblokiranu državu, još uvijek vodimo. Za taj cilj pregovaramo i pregovarat ćemo, uvijek i sa svima kojima birači daju povjerenje.

Naše odluke i prijedlozi rješenja zasnovane su isključivo na poštovanju do svih građana, i postojećih zakona; temelje na znanju, na pravu i na argumentima koji se predoče građanima, sucima i tijelima javne vlasti u Hrvatskoj i EU i zajedno tražimo održiva rješenja.

U dnevnom smo kontaktu s blokiranim građanima, dajemo pravne savjete PRO BONO, educiramo, zagovaramo, utječemo na pozitivne promjene.

To je jedini komentar koji mogu dati, s obzirom na to da se u aktivnostima Udruge Blokirani, a riječ o kontinuiranim postupcima, zalažemo  da se riješi problem prezaduženih građana u konsenzusu funkcioniranja vlasti koju nadzire neovisno pravosuđe, uređenja krize prezaduženih, a da se slobode građana ne mogu se ograničavati izvan okvira koji su unaprijed zadani zakonima, donesenima u poretkom uređenoj demokratskoj proceduri.

Ocjenjujem Galovićeve istupe kao i sam nastup neozbiljnom i proizvoljnom tvrdnjom donekle i opasnom jer je usmjerena na daljnje podizanje tenzija u odnosima građana i tijela lokalne vlasti i nevladine scene s ciljem da se problem ovrha ne bi riješio sve dok to ( valjda) “skupina stručnjaka s obješenim konopcima oko vrata” ne riješi, u stilu Ševe iz Malnarove Noćne more.

Smatramo da ovakvo stajalište i nastup Galović and friends zasigurno neće pridonijeti afirmiranju, ni uvjerljivosti njihove borbe za Ovršni ustanak, a posebno neće pridonijeti percipiranju Slobodne Hrvatske kao neovisnog i stručnog tijela.

S poštovanjem
U ime Udruge Blokirani
Miriam Kervatin
15.12.2017

Related Posts

Leave a reply