Radni poziv! Otvoren je natječaj za Povjerenika Blokiranih po gradovima Hrvatske

JAVNI POZIV ZA KANDIDATUROM – POVJERENIK BLOKIRANI(H)

-Javni poziv za isticanjem kandidature za Povjerenika Blokirani (h), Udruga Blokirani , po svim gradovima i općinama Hrvatske.

-Kandidatura se podnosi predsjednici Udruge Blokirani, Miriam Kervatin.

-Kandidatura se može podnijeti putem e mail blokiranx@gmail.com s naslovom za Podružnicu Blokirani i naziv lokacije …

-Kandidatura mora sadržavati životopis kandidata, te osobnu izjavu vizije svog djelovanja prema Deblokadi 330 000 blokiranih obitelji ( max 2000 slova)

-Podnositelj/ica kandidature odzivom iskazuje interes da aktivno i organizacijski djeluje lokalno – u svojoj podružnici– , po ciljevima Udruge Blokirani i/ili političke stranke Blokirani-Deblokirajmo Hrvatsku,
( primjer aktivnosti – Statut )

-Izabrani Povjerenik Podružnica će, po dovršetku natječaja izbora Povjerenika, dobiti mogućnost djelovanja kao samostalni pravni subjekt -podružnica- unutar udruge i ili/političke stranke Blokirani/odn. društvenog utjecaja Blokiranih na opći cilj Deblokade Hrvatske.

-Podnositelj/ podnositeljica će biti u roku od 15 dana pozvan na dodatni razgovor. U slučaju nepotpune ili nerazumljive kandidature, podnositelj/ica će biti pozvana da ga u roku od 8 dana nadopuni/ispravi ili će kandidatura biti odbačena.

-Kandidaturu na e mail blokiranx@gmail.com

S poštovanjem,
Miriam Kervatin

VRIJEME JE,  POŠTOVANI BLOKIRANI, MIJENJATI SAMOSVIJEST

u tijeku posljednjih desetljeća u svojoj sam zemlji vidjela brojne pogrbljene kralježnice, navodno, u interesu djece, života, posla…

Tisuću puta sam čula kako neki svoju servilnu službu “političkim elitama” brane argumentima kako to čine zbog ideologije,  lijevog, desnog, samo zbog svoje djece, kako bi ih kako kažu prehranili.

Tisuću puta povjeravali su mi se poznati i nepoznati, kako su svojim razumom i srcem potpuno na mojoj strani, tj. na strani Blokiranih, na strani bolje Hrvatske države,  ali da sebi ne mogu priuštiti “luksuz” djelovanja, pojavljivanja u medijima, javnog djelovanja.
Neaktivnost se navodno opravdavala imenom djece, svojim poslom i životom, a zlu se i dalje služilo u ime njihovog navodnog dobra!?

Koliko je zala počinjeno u ime djece koja ostaju gladna ?!
60 000 djece je u Hrvatskoj gladno ( podaci Unicef-a ) i tu istu djecu moralni uzor roditelja zanima puno više od pogrbljene kralježnice.

Vlast sprema novo zlo. Ante Ramljak, povjerenik Vlade i financijskih posrednik škegrenizama i ostalih inih “sivih vladara svih privatizacija u Hrvatskoj” već danima najavljuje da će Vlada obrisati cca 42 milijarde dugova Agrokora, a da će se potom te firme ( tereni,nekretnine, i Kamensko otislo u stečaj jučer….) prodati međunarodnim lešinarskim fondovima,
iza kojih me ne bi čudilo da stoje upravo ti isti škegrenizmi i ini koji su u proteklih 27 godina uništili naše pravo na pristojan život i pravo naše djece na život bez blokada! Pravo na slobodu.

42 milijarde kn, koje Ramljak velikodušno u ime Vlade namjerava otpisati, iznosi otprilike isto kao i kompletan dug Blokiranih, a koje se upravo te iste vlasti na silu iskamčile kamatarenjem na račun 330 000 prezaduženih, osiromašenih i Blokiranih obitelji Hrvatske, a i dalje nas namjeravaju nastaviti maltretirati i povećavati dug suludim zateznim kamatnim stopama.

Znači, obične ljude će i dalje nastaviti kamatariti, a 42 milijarde će obrisati “agrokoru”, da bi ga prodali lešinarima! I zaradili proviziju! Jer tako posluju u zadnjih 27 godina.

Ljudi!
Vrijeme je da se samoorganiziramo. Imate priliku, uzmite je.

MIJENJATI SAMOSVIJEST

Ovršni, ali i Zakon o obveznim odnosima i ostale pravilnike i podzakone treba mijenjati.
Odnosno treba s promjenom krenuti od sebe.
Treba mijenjati samosvijest 330 000 blokiranih, i to nije moguće staviti u zakon.
Ali jest moguće provesti u život.

Kad bi bilo moguće danas, dodala bih ljudskim pravima (konvenciji) još jedan paragraf.
Da je zabranjeno u ime navodnog probitka, u ime djece, sagibati kralježnicu te izdavati svoje ideale.
VRIJEME JE!

Hvala na pozornosti.

Očekujem vaše kandidature za Povjerenika Blokiranih, diljem Hrvatske.
Idemo staviti glave skupa i zajedno djelovati prema cilju.

S poštovanjem,
Miriam Kervatin

Related Posts

8 comments

Poštovani !
Evo prijavio bi se za povjerenika iako nisam siguran da sam podoban za to iz razloga što imam 65 godina.
Po zanimanju sam bio pomorac u početku svog staža radio sam za brodara iz Splita ( Jadransku slobodnu plovidbu ) a početkom reorganizacije sam otišao na strane kompanije gdje sam odradio staž do mirovine.
Sigurno ima mlađih i energičnijih ljudi od mene iako sam i sam aktivan u prosvjedima i svim mogu čim aktivnostima za koje zaključim da im je ideja pomoći drugima da bi im život bio dostojnim čovjeka. Živim u Splitu a rođen sam 21.02.1952.
Sad dopunjavam kućni buđet baveći se turizmom.
Eto toliko od mene i ono što mi nije jasno jesu vaši kriteriji kao da tražite manađera t.j. direktora sa basnoslovnim primanjima a ne volontera koji će trošiti svoje slobodno vrijeme pokušavajući pomoći drugima.
Lijepi pozdrav
Aldo Dolci

Poštovani g. Dolci,
hvala na javljanju.
Godine sigurno nisu prepreka da bi čovjek bio aktivan, bistar i mudar.Dapače, prioritet nam je na dobronamjernosti ali i znanju

Pozivam Vas da se javite kandidaturom na propisan način ( detalji u tekstu)
Nije ni meni jasna Vaša opaska o “direktoru” pa ponavljam kriterij.

Pozivamo svih da se jave no uz poruku da je osnovni kriterij da bi se dobila odgovorna pozicija Povjerenika Blokiranih za neko područje mora biti – znam što treba napraviti da se riješi problem, znam to elaborirati strateški, voljan sam se osobno aktivirati uz svijest da to nosi odgovornost i žrtvu prema općem boljitku i voljan sam djelovati koordinirano-

S poštovanjem

Margareta Barukcic

Postovani!!!Blokirana sam od strane HRT-a. Blokada traje od 2009 god. Nisam u mogucnosti otplatiti toliki velik dug koji mi je nametnula nasa drzava. Naime mogla bih HRT – otplatiti sto sam duzna ali Handzekovicu i Leki njihove kamete ne. Dug je dosegao do 16 000 kn… Ako mozete pomoci da platim dug HRT a ne uhljebima…. Hvala.S postovanjem Margareta Barukcic.

Problem s blokadama računa i ukazivanje na nepravilnosti jest glavni zadatak ove Udruge. Iz naših mnogobrojnih aktivnosti ( a blokirani smo i mi ) je bilo moguće u proteklih 4 godine razumjeti koji su naši osnovni ciljevi, aktivnosti i poruke odn. da se zalažemo da se unutar pravnog okvira nađe rješenja za sve blokirane ( ne bavimo se otpisom pojedinačnih dugova). Pozivamo Vas da se upoznate s našim radom i osnovnim porukama. Ovaj topik jest poziv za Povjerenike, koji bi morali biti upoznati s problemom i djelovati prema rješenju za svih, za opci cilj deblokade

Ukoliko Vas zanima otpis Vašeg duga morati će te se obratiti ovrhovoditeljima i pokusati se nagoditi s njima direktno

Marica Belvanović

Imam 52 god,a 5 god sam bila bez primanja,Sad imam obiteljsku mirovinu od pok muža..ovog dugovanja se nikad neću moći riješiti,na izmaku sam snaga..pitanje…kako da poslije moje smrti sačuvam djecu od duga,postoji li način?Ništa ne posjedujem…molim vas,hvala

Poštovana,
dugovi se eventualno naslijeđuju samo do visine naslijeđene imovine. Tako, ako kažete da od imovine nema ništa, ne brinite.

Poštovana gospođo Miriam,
Prijavljujem se za mjesto povjerenika, jer smatram da sasvojim promišljanjem i razumom mogu pridonjeti riješenju trenutne situacije i boljitku svih građana RH.
Damir Juras ,Šibenik, nezaposlen opterećen s 5 ovrha

Zahvaljujem, kontaktirati ćemo Vas putem e mail poste

Leave a reply