Program pol. stranke BLOKIRANI-DEBLOKIRAJMO HRVATSKU

PROGRAM – POLITIČKE STRANKE BLOKIRANI-DEBLOKIRAJMO HRVATSKU,
izbori za Europski parlament ( Lista br.3); nositeljica liste Miriam Kervatin

Za SLOBODU!
Za slobodu, jer građani Hrvatske uz 28 godina vladanja elitističke vlasti žive na sve manjim mrvicama ekonomske i pravne slobode.

P  R  O  G  R  A  M

Politička stranka Blokirani – Deblokirajmo Hrvatsku

Zalaže se da

– se Ustavnim odredbama, kao zakonu najvišeg pravnog reda, u bilo kojem upravnom, izvršnom ili sudskom procesu ne može, suprotstavljati zakonima, pravilnicima ili bilo kojem drugom obliku pravnih propisa nižeg pravnog reda.

Zalaže se da

– prezaduženi građani isto kao i vjerovnik imaju jednako pravo na ravnopravnu, javnu i ekspeditivnu zaštitu pred nepristranim sudom.

Zalaže se da

– prezaduženi ima pravo biti obaviješten o prirodi i razlogu optužnice da je dužan, da se pred sucem suoči sa svjedocima i dokazima protiv sebe, da ima na raspolaganju obvezujući proces u svrhu predstavljanja svjedoka i dokaza u svoju korist, te da ga u obrani pomaže odvjetnik.
Jednako pravo pripada i vjerovniku.

Zalaže se da

-svi procesi u kojima navedeni pravni model nije osiguran, imaju biti stavljeni van snage u skladu sa zakonima RH i EU pravnom praksom, te da svi ovršni postupci i blokade u kojima je vjerovnik obavljao djelatnost bez poštivanja zakona (krediti s bandere, ilegalne zadruge iz Austrije, i kreditni uredi bez dozvole za rad) imaju odmah biti stavljeni van snage.

Zalaže se da

– se sve pasivne ovrhe stave van snage u vremenskom periodu propisanom u skladu sa zakonima RH i EU pravnom praksom, te da nitko ne smije biti dvaput suđen po istom dugu (ovršen, blokiran), niti ga se u sudskom predmetu može prinuditi da svjedoči protiv sebe.

Zalaže se da

– se nikome ne može oduzeti sloboda ili imovina putem banke, FINE, javno bilježničkog ili odvjetničkog ureda, a bez Ustavom propisanog sudskog postupka, niti će privatna imovina moći biti oduzeta bez postupka utemeljenog u Ustavu.


Politička stranka Blokirani – Deblokirajmo Hrvatsku

Zalaže se za
-nepovredivost obiteljskog doma i da država mora jamčiti zamjenski smještaj.

Zalaže se za
– zabranu tajnog upada u dom bez suglasnosti i prisustva domaćina i vlasnika.

Zalaže se da
– se neće ograničavati pravo građana da brane pravo vlasništva svim zakonskim sredstvima s ciljem zaštite nepovredivosti vlastite osobe, mjesta stanovanja, dokumenata, te imovine od neosnovanih pretraga i zapljena.

Politička stranka Blokirani – Deblokirajmo Hrvatsku

Zalaže se da
-mora se zabraniti pljenidbu i dražbu pokretnina bez sudskog postupka i pravomoćne sudske presude, temeljene na zakonima.

Zalaže se da
– ne može se prodati nečija nekretnina za manje od pune, realne vrijednosti, osim uz suglasnost domaćina i vlasnika.
Ni pod kojim uvjetima.

Zalaže se da
– ne može se zaplijeniti nečija imovina, jedini krov nad glavom za iznos duga koji ne odgovara stvarnoj vrijednosti imovine.

Zalaže se da

– građanima se mora zajamčiti nepovredivost vlastite osobe, mjesta stanovanja, dokumenata, kao i imovine od neosnovanih mučenja, pretraga i zapljena

Zalaže se da

-nalog za pretragu, može dozvoliti samo uz prisustvo vlasnika, samo uz nalog ovjeren od nadležnog suda, temeljem Ustava, uz prisegnutu izjavu i specifičan opis mjesta koje treba pretražiti, kao i osoba ili predmeta koje treba zadržati ili zaplijeniti.

Politička stranka Blokirani – deblokirajmo Hrvatsku

Zalaže se da

– svaki zaposleni (aktivni ili umirovljenik) mora imati pravo na zaradu kojom može osigurati sebi i uzdržavanoj obitelji dostojan život.
Taj bi se dohodak trebao zaštiti kao Ustavna kategorija i ne bi mogao biti predmetom ovrhe ( do 600 EUR).

Zalaže se da

– Svatko je dužan sudjelovati u podmirenju javnih troškova, poreza i doprinosa, ali samo u skladu sa svojim gospodarskim mogućnostima.

Zalaže se da

– nije prihvatljiva blokada i ovrha malog samozaposlenog poduzetnika, obrtnika, OPG-ovca, ribara, postolara, sladoledara, malog trgovca zato što nije platio HGK članarinu, mirovinski, zdravstveni doprinos ili jedan od mnogih nameta i članarina, a ne zarađuje dovoljno za osnovno uzdržavanje sebe i obitelji

Zalaže se da

– nije u redu da inspekcija zatvori malog poduzetnika zato što je u blagajni nađeno pola kune manjka ili viška, kao i da se dug državljanima Hrvatske, malom poduzetniku ili obrtniku multiplicira do u beskonačnost, čak i kad on ne privređuje ili ne zarađuje dovoljno za osnovne potrebe.

Politička stranka Blokirani – Deblokirajmo Hrvatsku

Zalaže se da

– se porezni, ovršni i inspekcijski sustav treba temeljiti na načelu pravednosti i poštivanja ljudskih prava

Zalaže se da

– ne može se više tolerirati iživljavanje nad osiromašenim građanima, obrtnicima, samozaposlenim poduzetnicima, malim ili velikima.

Zalaže se da

– Poduzetništvo, obrtništvo, poljoprivreda budu osnovni stup razvoja države, a lošim je zakonima uništeno.

Zalaže se da

– se na mudar i dostojanstveni način organizira i realizira smisao svrhovitog, poduzetničkog života u Hrvatskoj uz posebnu važnost i smisao u zaštiti i promoviranju Ustavnog reda i pravednosti.

Politička stranka Blokirani – Deblokirajmo Hrvatsku

Zalaže se za

– pravo da svi državljani Hrvatske, pred zakonom, budu izjednačeni, ravnopravni, građanin pojedinac i politička ili financijska elita.
Običan građanin isto kao i odgovorna osoba javne ili privatne firme, suci, saborski zastupnici,  službe, ustanove.

POLITIČKA STRANKA BLOKIRANI-DEBLOKIRAJMO HRVATSKU

Zalaže se da

– više se ne dozvoli da se poduzećima brišu milijuni dugovanja, a građanima pojedincima prijeti oduzeti imovina za 1 kn duga.

Zalaže se da
– Sabor RH ne smije donijeti nikakav zakon koji potiče diskriminaciju, a uskraćuje pravnu ravnopravnost i slobodu.

Politička stranka Blokirani – Deblokirajmo Hrvatsku

Zalaže se za
– uspostavu društva jednakih pravila, mogućnosti i pravde za sve s ciljem prosperiteta i dobrobiti svih njenih sastavnica.

POLITIČKA STRANKA BLOKIRANI- DEBLOKIRAJMO HRVATSKU

Zalaže se za
– ustavnu sigurnost i poštovanje građana uz razumnu upotrebu resursa i očuvanje okoliša za buduće generacije, te zaštitu socijalnih i drugih prava članova i članica zajednice.

Zalaže se za
– poštivanje ljudskih prava, dostojanstva i sloboda, neovisno o svjetonazoru, vjerskoj, rasnoj, nacionalnoj i etničkoj pripadnosti, dobi, spolu, spolnoj/seksualnoj orijentaciji, političkom uvjerenju i socijalnom statusu.

Program političke stranke Blokirani-Deblokirajmo Hrvatsku usvojen je na Osnivačkom Saboru, u Zagrebu na dan 14.07.2016. 

Potpis:
Miriam Kervatin, nositeljica Liste br. 3 na izborima 26.05.2019.ŽELIŠ LI SAZNATI VIŠE …

1 UVOD

Uskoro, s obzirom na to da su prezaduženi i država, tvrtke i kućanstva, i ide novi val velike svjetske ekonomske krize, Hrvati bi mogli izgubiti sve svoje, svu privatnu imovinu, budućnost, nadu.

Izgubili bi time i buduću priliku da ikada više izađu iz ralja ekstremnog siromaštva!

Od novog Ovršnog vas neće spasiti ni odlazak u inozemstvo, ni prijatelj koji vozi političara u središnjicu.

Nitko nije siguran!

Tvrtke su ugašene, računi su blokirani,politička vlast koja 28 godina upravlja Hrvatskom je potkapacitirana i zainteresirana isključivo za svojih 10 posto provizije.

 

Hrvati ( pravno, politički, medijski, socijalno, ekonomski, zdravstveno, obrazovno blokirani) moraju još jednom složno udružiti snagu i volju i DEBLOKIRATI Hrvatsku.

 

1/ 1 PRVI KORAK

 

Prvi važni korak prema tom cilju je , na izborima, 26.05.2019. za Europski parlament izabrati svoje ljude, Blokirane.

Naši su kandidati jaki ljudi, realni ljudi, nemaju političku, koruptivnu ni sponzorsku pozadinu. Govore pametno, mudro i punog srca. Znaju zakone, hrvatske i europske.
Ne zanima nas vlast, nego rješenja. Mi smo time smo zapravo jedini koji nakon izbora imamo namjeru raditi, za sebe, i za narod.
Promjena zakona!

Znamo čemu služi Europski parlament, mnogi između nas govorimo strane jezike odlično,
i znamo kako ćemo, preskočiti domaće vlastodršce, i svom narodu donijeti iste zakone kakve imaju građani Europske unije.

Vrlo jednostavno, i vrlo lako s obzirom na to da smo prvi, i osobno motivirani za promjenu Ovršnog i ostalih loših pravila i zakona ( Poreznih, blokada, inspektorata, monopola dvije stranke etc.).

Potrebno je, i moguće, iz Europarlamenta natjerati Vladu RH i Sabor RH da u postojeće zakonodavstvo implementiraju presude Europskih sudova, europske pravne stečevine i tako spriječiti HDZ i SDP da otmu i unište djedovinu!

2/ 2 Politička stranka BLOKIRANI- DEBLOKIRAJMO HRVATSKU ( nastavak aktivnosti Udruge Blokirani)

Što ćemo raditi u Europskom parlamentu!

“Udruga Blokirani je u subotu u Zagrebu predstavila svoju listu kandidata za euroizbore, a nositeljica liste Miriam Kervatin istaknula je da njihova pobjeda na izborima znači imati instrument u ruci kako prisiliti Vladu i Sabor da implementiraju u hrvatsko zakonodavstvo presude Europskih sudova.

“To u kontekstu Ovršnog zakona znači zaustaviti organizirano kamatarenje koja FINA provodi nad građanima, zaustaviti devet milijuna doživotnih ovršnih postupaka”, kazala je Kervatin na predstavljanju u Europskom domu.

Dodala je da to znači i da više nema državnog kamatarenja obrtnika koji je ugasio posao te otimanja njegove privatne imovine, oduzimanja imovine OPG-ovcima kojima je država dužna, blokade računa siromašnima, osobito ne radnicima koji su ostali bez posla ili umirovljenicima koji nemaju dovoljno ni za hranu.

“Nema više oduzimanja jedinog doma u ime nelegalnih kreditora iz Austrije kao niti blokade jamaca ili sudužnika jer njih europsko zakonodavstvo ne poznaje. Nema više samoposluge s privatnih računa, uz pomoć FINE, nema više uzmem ti sve jer nisi platio kartu za parking i izbacim te na cestu iz doma zbog 20.000 kuna potraživanja“, kazala je Kervatin.

Istaknula je da europska stečevina znači da nema više dražbi nad jedinim domom i ovrhe nad mjesečnim primanjima manjim od 600 eura mjesečno.

Ujedno, najavila je, svaki njihov europarlamentarac preuzet će na sebe režijske troškove za deset siromašnih obitelji cijelo vrijeme mandata te troškove školovanja za desetoro djece.

Uz Miriam Kervatin, na listi na listi dvanaest kandidata nalaze se Mario Strinavić, Marija Divić, Sarajko Baksa, Josip Jurčević, Jadranka Turk, Josip Tisovec, Miljenko Škalec, Ivica Smolčić, Ivan Hegeduš, Igor Govorčin i Iskra Maras-Jelavić.

3/ 3 STANJE U BLOKIRANOJ HRVATSKOJ

Industrija, poljoprivreda, potrošnja je ubijena jer su vlastodršci blokirali privredu i kućanstva. Zaradu poklonili bankarskom sektoru ,a proviziju podijeli među sobom , za potrebe 200 bogatih obitelji. Uskoro će nas svih pobiti, pobiti svu plavu ribu!

Braćo i sestre, Blokirani, ne želite li spoznati kaznu novog Ovršnog zakona koji ne kažnjava krivce nego puca u koljena svima koji se nađu u nevolji promijenjenih životnih okolnosti , strašnog Zakona o kamatama gdje je zatezna višestruko veća od neto profitne, nesposobnosti i potkapacitiranosti Plenkovićevih ministara, Berinih poltrona, Sinčićevih bonvivana i ostalih ljudi sustava, ako znate da niste od toga sigurni, a niste jer na svakog će doći red, nemojte život i sigurnost svoje imovine i svoje djece ostaviti njima u ruke .

BIRAJTE LJUDE, POPUT VAS.

Nas koji uvijek preživimo svaku lošu odluku političke vlasti u Hrvata. Ne dajte se navući na kravate i odijela i šarene osmijehe. Budite pametniji od toga. 28 godina birate takve.

Jel vam bolje danas? Nije!

Mi nemamo 4 milijuna kuna za kampanju. Nemamo za platiti ankete, ni gostovanja u medijima. U kampanji se sve plaća. Izbori su  biznis za mnoge medijske kuće, i mi te troškove ne možemo sebi priuštiti jer smo, poput vas, blokirani.
Ma ne bi mogli ni “oni”, da ih ne uzmu iz našeg džepa.
Mi imamo vas, vi imate nas!

Pomozite nama da ih pobijedimo, i za vas.
Ide nova svjetske kriza, spremaju novi Ovršni zakon, s kojim će vam skinuti kožu s leđa.

Sad barem imate nas, predstavnike Udruge Blokirani, koji smo se proteklih 5 godina dokazali, poznajete nas, znate da ne popuštamo, tu smo još od 2014. ukazujući na posljedice pravne i ekonomske nesigurnosti u Hrvatskoj.

Znate što vas čeka, pred 2010. nismo znali, nismo mogli ni zamisliti što će nam spremiti kroz zakone. Danas znamo! I upozoravamo vas.
Predvidjeli smo mnogo toga. Točno.

Da će dug tajkuna biti brisan, a vaš iskamataren.
Kad su krenule kazne , upirali smo prstom u Ovršni, premda to ni izdaleka nije najlošiji zakon u Hrvatskoj, ima ih još jako puno koji blokiraju svaki segment razvoja zemlje.

No sad nas znate, dobro nas poznajete, znate tko je Miriam, i znate da imate podršku nas koji smo od 2010. do 2019. analizirali, lobirali, zagovarali, pregovarali i tim uspjeli zaustaviti mnoge namjere sustava da vas već mnogo prije oslobode imovine; da svih vas milijun bace na zadnju stepenicu društvenog razvoja, među apsolutne siromahe… i uspjeli smo ih u niz navrata zaustaviti u namjeri.

Nas nisu uspjeli ugasiti ni zaustaviti, pokušali su . Živi zid je njihova igračka, s kojom su pokušali razbiti Udrugu Blokirani, sad drže suca u rukama i također žele razjediniti snagu Blokiranih. Ne dajte. Pamet u glavu.

Nisu nas uspjeli ugasiti premda su nam mnogo puta dali smrtni udarac. Nisu. Jer nama nije do vlasti, nama je do rješenja, jer smo ozbiljni ljudi koji znaju da u životu i imaš, ili nemaš, da je život mijena, da ništa nije sigurno, da ne možeš sam, i da bez borbe nema života.

I da ako milijun ljudi u Hrvatskoj nema, onda je problem u glavi vladajućih,a ne u žrtvama!

Sjećate li se Orsata, ovrhovoditelja? Bošnjakovića? Hanžekovića. Sve su to pravnici! Koji sebi naštimaju zakone.

Još su 2015. htjeli omogućiti da kao što vam bilo tko, bilo kada može uzeti sve novce s računa, da bilo tko, bilo kada, ekspresno, i preko FINE, bez vaše dozvole, može pokrenuti osobni bankrot i “osloboditi” vas svega, a vi biste još 5 godina najmanje bili blokirani i morali plaćati njihove troškove postupka! Zaustavili smo ih, tada. I još puno puta.

4/4 IDE NOVI OVRŠNI I NOVA KRIZA

Zvijer ne spava, čeka. Gladni su i bezobzirni. Oštri su im očnjaci s kojim već 28 godina uništavaju našu lijepu domovinu. Svrstali su nas na dno EU, bez posla je ostala i brodogradnja i to je novi sloj Blokiranih koji je siguran da će ići našim tragom, kao i to da nakon dana dolazi noć.

Situacija je jako ozbiljna.

Kad prođu ovi izbori, ako njih ne zaustavite, a nas ne gurnete u Europski parlament da od tamo mijenjamo zakone i osiguramo i Hrvatima iste zakone kao i ostali Europljani, preskočivši Sabor RH, oni će aktivirati novi Ovršni zakon s kojim nitko, ponavljam nitko pa ni vi koji plaćate sve svoje obveze i potraživanja, nećete biti sigurni da nećete izgubiti SVE što su vaši stari stekli ( u mraku ili poslije).

Nitko od vas neće biti siguran! Već danas su blokirani ljudi svih profesija, studenti, doktori, pravnici, domaćice, umirovljenici, invalidi, policajci, službenici, poljoprivrednici, obrtnici, bolesni i zdravi, svi osim bogatih i korumpiranih…Al i oni su blokirani, i to najgorom blokadom.  Jer ovo je mala zemlja, kad ubiješ milijun ljudi, neće ni za njih biti više ništa osim spaljenog tla koje neće rađati slijedećih 500 godina.

Na ovim područjima je otimačina imovine i gaženje ljudskih prava, folklorni običaj, koji se u regularnim ciklusima ponavlja, – 1941., 1945., 1990., 2010., U najavi je 2021. godina kad bi oko 800 000 Hrvata moglo ostati bez svojih stanova, njiva, automobila, privatne imovine kroz prijekOvršni sud.

5/ 5 SVJETSKA KRIZA

U Hrvatskoj je , kao posljedica svjetske krize iz 2008. nastradalo preko 330.000 obitelji dugotrajno blokirano, blokiranih svih računa i sve imovine. Rast i razvoj Hrvatske blokiran je.

Kriza je kao posljedicu donijela pad BDP-a i svih sastavnica potrošnje, a dugovi su rasli što je dovelo do blokade većine hrvatskih obitelji i ekonomskoga sustava u cijelosti.

Isto se događa i s državnim proračunom, koji unatoč prohibitivnim mjerama štednje ulazi u sve veće deficite.

Kad država sebi želi povećati prihode, ona povećava poreze.

Međutim, negativan efekt multiplikacije, odnosa prihoda i troškova, obara progresivno potrošnju, pa su u konačnici državni prihodi niži od prethodnih. Nastavno, dolazi do produbljivanja krize.

Dugovi su ekspandirali na svim razinama sustava. Umjesto konsolidacije, i naplate, došlo je do ekspanzije javnoga i privatnog duga.

Privatni dug je previsok, Blokirani građani RH su dužniji od hrvatske privrede, većina je iz redova dugotrajno nezaposlenih ili umirovljenih, socijalno ugroženih, onih koji više niti ne traže posao, oni koji su emigrirali i oni koji su preselili u zonu sivog tržišta rada.

Restrukturiranje oslonjeno na program forsirane privatizacije dovelo do otpuštanja radne snage i značilo je masovno zatvaranje tvrtki, uništavanje obrta, poljoprivrede, ribarstva, cijelog srednjeg sloja, posebice iz proizvodnih djelatnosti što je i dovelo do neminovne blokade rasta i razvoja Hrvatske.

Related Posts

Leave a reply