Prisilna naplata u Hrvata ( kriminal u bijelim rukavicama )

Primjer iz života u Hrvatskoj .Nota bene -Hrvatska nije neka zaostala zemlja kanibala u Tunguziji premda bi se za Ovršni zakon i institucije koje ga provode moglo tako zaključiti
Udruga

Slijedi primjer iz života

Prisilna naplata
Mar 7 (1 day ago)

to gradjani, informiranje, prisilna.napla., erstebank, me

Ovo je izvještaj o tome kako funkcionira prisilna naplata i s čime se susreću građani zbog zakona o prisilnoj naplati.

Nakon poslanog e-maila (koji proslijeđujem) u banku rečeno mi je da uplatim novac na račun i da će se nakon priljeva automatski izvršiti naplata preostalih 50kn i da ću se odblokirati. Jučer sam uplatila na račun 1400kn i još nisam odblokirana.

Djelatnice u FINI ne znaju objasniti kako funkcionira prisilna naplata. Kako se mogu blokirati sredstva zbog 20 ili 45 kn?
Srdačan pozdrav Ljiljana Krišto

______________________ Originalna poruka: ________________________
> Od: “Ljiljana Krišto”
> Za:
> Datum: 05.03.2015 10:20
> Naslov: Tekući račun 3…
>

Poštovani,
na svom računu imam dopušteni minus od 18000kn. Došla mi je ovrha za sudske troškove u iznosu od oko 3000kn (za koje nisam dobila rješenje, pa ih zato i nisam platila). Kako sam u munusu na tekućem računu banka je dala odobrenje za taj iznos. ZAPu je trebalo 2 mjeseca da taj iznos skinu s računa, u međuvremenu nisam imala odobrenje za raspolaganjem tog iznosa, ali sam raspolagala ostatkom iznosa do dopuštenog minusa.
Prošli mjesec je ZAP naknadno obračunao 20kn svojih troškova i zbog tog iznosa blokirao sva moja novčana sredstva. Ovaj mjesec je naknadno obračunao 45kn zateznih kamata za ovo razdoblje od siječnja do ožujka i opet blokirao sva moja novčana sredstva.
Jučer sam dobila sam obavijest o prestanku mogućnosti korištenja dopuštenog prekoračenja po tekućem kreditu i da iznos dopuštenog prekoračenja podmirim do 14.04.2014.
Jučer sam bila u poslovnici Erste banke u Španskom, gdje su mi rekli da vi niste blokirali moj račun nego ZAP (fina ). U ZAP-u su mi rekli da nisu dobili od banke odobrenje za naplatu tih dodatnih 45kn.
Ja trenutno nemam kompletan iznos za zatvaranje minusa na tekućem računu (vjerujem da ću ih do 14.04.15 osigurati), ali i novčana sredstva koja imam se ne usudim položiti na račun jer se ne znam više kako to sve funkcionira.
Srdačan pozdrav, Ljiljana Krišto

Related Posts

Leave a reply