Priopćenje : Milanovićev sporazum je neustavan

PRIOPĆENJE UDRUGE BLOKIRANI vezano uz “Sporazum o ublažavanju financijskih poteškoća za ovršenike koji su u procesu prisilne naplate dugova male vrijednosti”
____________________________

Ustav RH izričito propisuje da su svi građani Hrvatske pred zakonom jednaki!
____________________________

PRIOPĆENJE, 19.01.2015.

Vlada Zorana Milanovića nastavlja svoj diskriminatorski i omalovažavajući model upravljanja državom te nastavlja usvajati mjere kojima Vlast krši Ustav Republike Hrvatske i to je neprihvatljivo.

Siromah u Hrvatskoj, 3210 000 blokiranih Hrvata, isto toliko ovršenika, ljudi koji ostaju bez imovine jer dužni komunalnu naknadu, frankeri, obitelj na socijalnoj pomoći, umirovljenik i radnik na minimalcu , nezaposleni, jednako su siromašni i jednako im je jadan život živjeli oni u Splitu ili Slavonskom Brodu ili Sisku

“Sporazum o ublažavanju financijskih poteškoća za ovršenike koji su u procesu prisilne naplate dugova male vrijednosti”, koji je na dan, 19.01.2015., potpisao Premijer, Zoran Milanović apsolutno krši temeljno načelo Ustava RH, čl. 14 :” Svi su pred zakonom jednaki!”

Jer Sporazum je potpisan samo s gradonačelnicima Splita, Osijeka i Rijeke te sa zamjenicom gradonačelnika Zagreba dok nijedan od ostalih gradova i općina RH nije uključen u dogovor oko ublažavanja problema prezaduženih Hrvata!

Udruga Blokirani će pokrenuti postupak pred Ustavnim sudom i zatražiti da svaki Hrvat i svaka Hrvatica, svi siromašni i obespravljeni pred zakonom budu jednaki!

Umjesto da štiti ravnopravnost svojih građana,koja je jedan odustavnih temelja demokracije Vlada u svom neznanju da rješava gospodarske i socijalne probleme pribjegava ovakvim mjerama koje potiču neravnopravnost naprosto zato što jednom djelu građana nisu dostupne.

udruga Blokirani
Miriam Kervatin

Related Posts

Leave a reply