Prijedlog izmjena OZ : Neka država postane jamac da bi se spriječilo beskućnistvo

jure-pavlovic-prijedlog-za-izmjnu-oz

Za
UDRUGA BLOKIRANI

Poštovani,
prosljedjujem Vam prijedlog za izmjenu Ovršnog zakona koji sam dostavio Hrvatskom saboru.

Spoštovanjem.

Mr.sc. Jure Pavlović, dipl. krim

Trogir, Put Gradine 92

Za
HRVATSKI SABOR
N/r predsjednika

Poštovani,
zamoljavam Vas da se prijedlog koji Vam dostavljam u prilogu uruči svim
zastupnicima Hrvatskog sabora.

Prijedlog se odnosi na Izmjene i dopune Ovršnog zakona koje bi se trebale
uskoro provesti.

Opće doboro je predmetom prijedloga koji bi se trebalo odnositi na veći
broj građana koji od države očekuju pomoć.

Molim da me o poduzetom izvijestite.

S poštovanjem,
Dragovoljac i hrvatski branitelj
sa 2034 dana u registru branitelja
Mr.sc. Jure Pavlović, dipl. krim.

 

Trogir, 13.10.2016. godine

HRVATSKI SABOR

Nir zastupnika – SVIMA

Predmet: Izmjene Ovršnog zakona, država JAMAC u kreditima jedine nekretnine ,- prijedlog, podnosi se —

Poštovani, sukladno najavljenim izmjenama Ovršnog zakona podnosim prijedlog da se u Ovršni zakon unese odredba kojom se omogućava državi odnosno Republici Hrvatskoj da pod određenim uvijetima posłane JAMAC odnosno sudužnik po kreditima gradana kojima se kupuje jedina nekretnina.

Prvi i osnovni uvjet koji se treba ispuniti da bi država postała JAMAC odnosno sudužnik po namjenskim kreditima, kao što je već navedeno, trebao bi se odnositi na jedinu nekretninu, odnosno „krov nad glavom” svakog gadanina i svake obitelji u Republici Hrvatskoj.

Nadalje, u slučaju ne mogućnosti otplate kredita, otkaza i slično, odnosno egzistencijalne ugroženosti obitelji, država kao najveći posłodavac, treba omogućiti svojim propisima da sama može riješiti problem takovih obitelji odnosno omogućiti minimalnu socijalnu sigurnost svakoj hrvatskoj obitelji.

Nedavno, prije nekoliko gdina, Republika Hrvatska je bila proglašena, prvom državom u svijetu u kojoj je nacionalno bogastvo najpravednije raspodijeljeno, a to se u prvom redu odnosiło na činjenicu da velika većina građana stanuje u nekretninama u svojem vlasništvu, što su mediji gotovo prešutjeli.

Činjenica je da se sa zapada ne treba sve i svašta uvoziti, ponajprije treba onemogućiti „beskućništvo” što se na zapadu podrazumjeva kao činjenica, konačno „susłav vrijednosti” koji se odnosi na obitelj i obiteljske odnose, koji su na zapadu postali dosłovno nakaradni i neprirodni, jer se favoriziraju krnje i disfunkcionalne obitelji na štetu normalnih, prirodnih odnosno funkcionalnih obitelji.

Susłav vrijednosti, odnosno hrvatski susłav vrijednosti koji se zasniva na hrvatskoj kulturi i hrvatskoj baštini, treba biti u duhu svakog zakona, pa tako i Ovršnog zakona kojim će se zaštititi svaka obitelj.

Napominjem, da je Republika Hrvatska sanirala banke, koje sada prave velike probleme hrvatskim gradanima, a po međunarodnim sudovima parniče se sa Republikom Hrvatskom, dakle prave probleme i samoj Republici Hrvatskoj, u kojoj ostvaruju „ekstra dobił”.

Nadalje sanirana su brodogradilišta i prodana za jednu kunu, „po čemu je kuna postała jedna od najvrijednijih valuta na zemlji, pa i šire” (da se mało i našalimo), uvedena predstečajna nagodba, kako ne bi „kvazi menadžeri” ostali bez posła i kako bi njihove ,xjahte na vezu ostałe sigurne”, pa valjda nešto može napraviti i za sirotinju, koji nemaju krova nad glavom, i koji nisu „tatini i mamini sinovi”.

Sukladno navedenom podnosim Vam prijedlog da se kroz izmjene i dopune u Ovršni zakon unese odredba kojom će se omogućiti Republici Hrvatskoj da posłane JAMAC odnosno sudužnik po kreditima gadana kojima građani svoje obitelji zbrinjavaju jedinom nekretninom.

Leave a reply