PREDSTEČAJNI I OVRŠNI ZAKONI POGODUJU POJEDINCIMA ALI SADA JE VIŠE MANJE SVE GOTOVO

PREDSTEČAJNI I OVRŠNI ZAKONI POGODUJU POJEDINCIMA, NIKADA NISU SMJELI BITI IZGLASANI ALI SADA JE više manje SVE GOTOVO

Ovo je vrijeme u kojem nikada više nećemo biti svi jednaki pred zakonom RH
————————————————————————————-

Zakon o trgovačkim društvima
Ovršni zakon
Zakon o predstečajnim nagodbamaankrotu
Zakon o osobnom bankrotu

Sve je više dokaza da vlast RH naručuje zakone za legalnu pljačku građana i države

Zakon o trgovačkim društvima , Zakon o predsečajnim nagodbama, Zakon o osobnom bankrotu i Ovršni zakon, koji su upropastili državu, napisani su za točno određene ljude.

“Donedavno sam mislio da se radi o neznanju, a sada više ne. Sve što se htjelo oteti od hrvatskog naroda je oteto. Sve predstečajne nagodbe su postale pravomoćne i sada se tu ništa ne može, izjavio je nedavno sudac Mislav Kolakušić te dodao kako ‘svi znaju koliko je odvjetnika i javnih bilježnika do sada zaradilo na tome’.

A da je Ovršni zakon pisan kako bi se legaliziralo kamatarenje i lihvarenje te kako bi se manjina obogatila na račun većine, tvrde i čelnici Udruge Blokirani, koji također prstom upiru u pravnike koji su pisali zakon.

Kako naglašava sudac Mislav Kolakušić – zakoni kojima se pogoduje pojedincima poput zakona o Predstečajnim nagodbama ili Ovršnog zakona, u budućnosti više ne bi smjeli ugledati svjetlo dana radi čega moramo u potpunosti demokratizirati proceduru predlaganja zakona.

No kako stvari stoje, ostaje status quo.

Naime, Ustavni sud je odbacio mogućnost presuditi časno nad zakonom o predstečajnim nagodbama jer ” više nisu na snazi.”
Ostaje neodgovoren odgovor na činjenicu da Ustavni sud nije na vrijeme poduzeo korake da to spriječi i time zauvijek javnosti uskratio odgovor na pitanje jesu li predstečajne nagodbe bile “kvalitetan instrument” ili su “instrument kriminalnih namjera”.

Ustavni sud je u studenom, 2015. obustavio postupak ocjene suglasnosti s Ustavom više članaka Zakona o financijskom poslovnju i predstečajnoj nagodbi. Ocjenu ustavnosti, u odvojenim prijavama, bilo je još pred godinu dana zatražilo petnaest udruga i građana, a među njima je bila i prijava suca Mislava Kolakušića.

Ustavni sud procijenio je kako u slučaju predstečajnih nagodbi više ne postoje pretpostavke za “odlučivanje o biti stvari”.
Obzirom da Ustavni sud prakticira “istu praksu” i sa postupkom za ocjenu ustavnosti Ovršnog zakona koju su u odvojenim prijavama predali Udruga Blokirani i Predsjednica Grabar Kiatarović, za pretpostaviti je da bismo mogli očekivati isti odgovor.

Izgubljen je ogroman novac , poniženi su građani i poduzetnici koji bez zaštite države moraju promatrati kako njihova imovina nestaje. Ponižena je institucija sudova, koji su svedeni na razinu izgovora da su nešto potvrdili , a prema tim “zakonima” uskraćena im je ovlast da bilo što provjere i utvrde.

Živimo u vremenu u kojem nismo svi jednaki pred zakonom u kojem je pojedincima dopušteno sve, a drugi propadaju i ostaju bez imovine zbog par kuna duga.
Revizija svih postupaka je gotovo pravno nemoguća.
“Jedan dio se može sankcionirati kroz kazneni postupak, ali veliki dio ćemo nažalost morati zvati “zakonitim” jer su lukavije provedene. Kada su uočene prve zloupotrebe, izmjenom zakona ( Ovršnog i zakona o Predstečajnim )koji bi se primjenjivao na postupke u tijeku, moglo se sve vrlo brzo ispraviti, no to se nije dogodilo”, kaže Kolakušić.

Ako imamo na umu da je stravičan porast broja ovrha i deložacija postao problem broj jedan u državi Hrvatskoj i ako znamo da to više nije samo ekonomski i socijalni, već i veliki sigurnosni problem države Hrvatske, nameće se pitanje treba li netko odgovarati zbog planskog uništavanja države od strane kreatora Ovršnog zakona , Zakona o osobnom bankrotu i Zakona o trgovačkim društvima.

Trebaju li, dakle, biti procesuirani tvorci koruptivnih zakona i mogu li po hrvatskom zakonodavstvu odgovarati pravnici koji su osmislili zakone koji neskriveno omogućuje manjini da pljačka većinu te kako protumačiti činjenicu da aktualna vlast ne želi zaustaviti ovrhe i deložacije čak ni u slučajevima kada je očito da je u pozadini čisti kriminal, upitali smo Peru Kovačevića, pravnog eksperta koji je odavno u Hrvatskom saboru upozoravao na loše odredba Ovršnog zakona.

Govorio sam da Ovršni zakon ide na ruku vjerovniku i odvjetnicima te javnim bilježnicima koji mogu nesmetano guliti kožu dužniku, te da u neravnopravan položaj stavlja dužnike. No, taj nepravedni zakon ostao je do danas, zbog čega podržavam inicijativu Kolinde Grabar Kitarović da se ispita ustavnost tog zakona te da se zaustave ovrhe i deložacije jedine nekretnine.

No, vrlo je čudno, pa i simptomatično to što vladajuća koalicija uporno odbija sve spomenute inicijative. Ako ni na osnovu dokaza i činjenica vladajući ne žele ništa napraviti da zaustave kriminal, onda oni svjesno štite nezakonito lihvarenje i kamatarenje dužnika. Činjenica da oni te probleme ne žele rješavati govori da u najmanju ruku drže ljestve tom kriminalu te da i oni imaju koristi od toga. Zato bi i to nečinjenje trebao istražiti DORH”, ističe Pero Kovačević, poznati pravni ekspert i bivši vrlo aktivni saborski zastupnik HSP-a.

Kovačević potom dodaje da je predlagao da u kazneno zakonodavstvo uđe djelo ”zarobljavanja pravne države”, kako bi se spriječilo da se samim zakonima stvara plodno tlo za korupciju. No, saborska većina taj je prijedlog odbila.

Nažalost, u Hrvatskoj ne postoji zakon po kojem bi se krivično gonili kreatori kriminalnih zakona.
Može biti očita namjera zakonodavca da nekome pogoduje, no nema kaznenog djela za to. Z

ato se, vjerojatno, i događa da pravnici neskriveno kreiraju zakone koji nekome pogoduju. Ako već nema kaznene odgovornosti za to, bar možemo analizirati tko je kreirao takve zakone i tko ih ni po koju cijenu ne želi mijenjati, pa ćemo, barem za kućnu uporabu, doći do odgovora na pitanje tko stoji iza koruptivnih zakona.

A 321 000 građana je osuđeno, bez suda, na propast.
Poveznice:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ustavni-sud-ne-zanima-pljacka-provedena-putem-predstecajnih-nagodbi/857786.aspx

http://hu-benedikt.hr/?p=35449

http://www.najnovijevijesti.net/kolakusic-predstecajni-i-ovrsni-zakon-pogoduju-pojedincima_1714051

Related Posts

Leave a reply