Predsjednici Grabar Kitarović, povodom najava deprecijacije kune

 

Slabljenje kune, prevalilo bi se prije svega na teret osiromašenih i prezaduženih građana.
blokirani_flyer_front
Otvoreno pismo, Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović

Udruga Blokirani(h) hrvatskih građana šokirana je smjernicama Vijeća za gospodarska pitanja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović  kojim Predsjednica traži da se gospodarstvo, posebice izvoz, ožive rušenjem kune od po dva posto u sljedećih pet godina,  osobito zbog posljedica koje bi plaćali ionako prezaduženi i osiromašeni  građani!

Većina štednje građana i poduzeća je u eurima, ali je uz tu valutu vezan i dug 330 000 blokiranih građana te 20 000 blokiranih pravnih subjekata,čime  bi privatni dug automatski porastao za dodatnih 30 milijardi kuna!

To bi uz sadašnje stanje od 60 milijardi kuna građana i poduzeća značilo da bi otplata kredita i povrat duga za većinu osiromašenih postalo apsolutno nemoguće  te bi Predsjednica posredno, ovakvim smjerom,  na doživotno dužničko ropstvo,  osudila nove generacije.

Uz to, bi siromašne i prezadužene građane , koji jedva preživljavaju sa prosječnim mjesečnim prihodima između 2000 i 3000 kn, uništio  rast cijena osnovnih prehrambenih artikala i režija. Naime osim što bi rasle cijene svih uvoznih proizvoda, to bi se dogodilo i s cijenama domaćih proizvoda.

Podsjećamo predsjednicu Kolindu Grabar –Kitarović da su joj tijekom predizborne predsjedničke kampanje upravo osiromašeni i prezaduženi hrvatski građani, blokirani, javno dali podrsku i time osigurali pobjedu!

Jer se Predsjednica javno obvezala  olakšati osiromašenima život.

Hrvatskim građanima u Hrvatskoj!

Ovom mjerom Predsjednica traži upravo suprotno jer uz blokirane , ne bi dobro prošli ni građani koji su 76 posto svojih kredita vezali uz strane valute. Njihov bi njihov dug narastao, i oni bi se vjerojatno pridruzili blokadi, što  znači doživotno kamatarenje i život u siromaštvu i dugu , ne samo dužnika nego i jamaca, obitelji, prijatelje kao i djece i svih njihovih nasljednika.

Deprecijacijom svi u konačnici gubimo i ona vodi u još dublju recesiju osim za par izvoznih poduzeca, čime ova mjera dodatno upire  prstom u duboki korijen korupcije unutar Hrvatske gdje se zakoni kao i gospodarske mjere „naručuju“ po mjeri i volji odabranih.
Dosta je.
Predsjednice, pogledajte Rumunjske građane.
Treba li nam Rumunjska?

S poštovanjem,
Miriam Kervatin
Udruga Blokirani

04.02.2017.

Iz medija
HINA

“Udruga Blokirani(h) hrvatskih građana protivi se deprecijaciji kune pa je u subotu u otvorenom pismu hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović istaknula kako je šokirana smjernicama njezina Vijeća za gospodarska pitanja, kojim traži da se gospodarstvo i izvoz ožive rušenjem kune od po dva posto u sljedećih pet godina.

Blokorani naglašavaju kako bi posljedica takvih odluka plaćali prezaduženi i osiromašeni  građani.

Većina štednje građana i poduzeća je u eurima, ali je uz tu valutu vezan i dug 330 tisuća blokiranih građana te 20 tisuća blokiranih pravnih subjekata, napominju Blokirani i procjenjuju kako bi time privatni dug automatski porastao za dodatnih 30 milijardi kuna.

To bi, smatra udruga, uz sadašnje stanje od 60 milijardi kuna građana i poduzeća značilo da bi otplata kredita i povrat duga za većinu osiromašenih postalo apsolutno nemoguće te bi, kako ocjenjuju, predsjednica posredno, ovakvim smjerom,  na doživotno dužničko ropstvo,  osudila nove generacije.

Po njihovu mišljenju, uz to bi siromašne i prezadužene građane, koji jedva preživljavaju s prosječnim mjesečnim prihodima između 2000 i 3000 kuna uništio rast cijena osnovnih prehrambenih artikala i režija. (Hina)”

Index
Glas Istre

https://www.vecernji.hr/vijesti/udruga-blokirani-protivi-se-rusenju-kune-osiromasit-ce-iovako-prezaduzene-gradane-1147289

http://www.glasistre.hr/vijesti/hrvatska/udruga-blokirani-protivi-se-rusenju-kune-544199

http://www.politikaplus.com/novost/150455/-udruga-blokirani-protivi-se-rusenju-kune

http://www.nacional.hr/udruga-blokirani-protivi-se-rusenju-kune/

http://www.dalmacijanews.hr/clanak/axf6-udruga-blokirani-protivi-se-rusenju-kune

http://direktno.hr/domovina/blokirani-protiv-predsjednice-sokirani-smo-idejama-oko-rusenja-kune-75561/

https://www.bacvice.com/udruga-blokirani-protivi-se-rusenju-kune/

http://www.osijek-online.com/media-index/vijest225988.htm

https://www.vazdan.com/vijest/udruga-blokirani-protivi-se-rusenju-kune-osiromasit-ce-iovako-prezaduzene-gradane/672211

itd-

Related Posts

Leave a reply