PREDSJEDNIČE, ZAUSTAVITE OVRŠNI – ODMAH! Nacionalna sigurnost je ugrožena

PRIOPĆENJE, 03.01.2015.

Zahtjevamo od predsjednika Ive Josipovića RH i Ustavnog suda RH da
STAVE OVRŠNI ZAKON RH VAN SNAGE!

ODMAH! Do završetka postupka ocjene ustavnosti OZ koji je ( svibanj,2014.) zatražila udruga Blokirani!

Tražimo da Ustavni sud zabrani daljnju primjenu spornih odredaba Ovršnog zakona, a kako one čini bitnu srž zakona, da cijeli zakon odmah stavi izvan snage s izričitom zabranom daljnjeg postupanja po njemu i donošenja rješenja po istom, te da trenutno poništi i sva Rješenja o ovrsi koja su donešena na temelju svih dosadašnjih Ovršnih zakona, budući da se oni u svojoj suštini nisu razlikovali jedan od drugog, odnosno da su sve njihove bitne odredbe koje se tiču poštovanja prava na nepovredivost doma, dostojanstvo osobe i prava na žalbu bile u suprotnosti s Ustavom RH, te provedbu takvih rješenja treba zaustaviti.

Obzirom da je ovršna mafija legalizacijom kamatarenja,a kroz Ovršni zakon RH i podršku političkih elita, uzrokovala da je danas u Hrvatskoj ukupni iznos duga hrvatskih građana prešao ukupni iznos duga hrvatske privrede, što je nezabilježenu u ekonomskoj suvremenoj Europi ,a čime su elite narušile financijsku stabilnost Hrvatske i ugrozili nacionalnu sigurnost – molimo od Ive Josipovića, predsjednika RHrvatske i Ustavnog suda da stave Ovršni zakon van snage- odmah!

Plašimo se da će Vlada Zorana Milanovića, odigrati isti strašno kratkovidni politički potez kakav je svojevremeno odigrala Vlada Jadranke Kosor na odlasku kada su u prosinac, 2010.god usvojli jedan od XY izmjena Ovršnog z. odn. blokade svih računa kojim su uništile jednu četvrtinu naroda Hrvatske. Vlada Zorana Milanovića se sprema slično odigrati sa Zakonom o osobnom bankrotu ( 800 kn za preživljavanje na rok na 7 godina) i to treba na rijeme prepoznati i isto spriječiti.

UDRUGA BLOKIRANI, 03.01.2015.
Miriam Kervatin, predsjednicaa udruge Blokirani

Related Posts

Leave a reply