POŽURNICA AZOP-U ( no.2)

UDRUGA BLOKIRANI
BLOKIRANI.HR
blokirani.hr

Pošiljatelj: UDRUGA BLOKIRANI
Primatelj: AZOP – AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA, ZAGREB

POŽURNICA, No 2.

Poštovani,

dostavljamo požurnicu, i tražimo hitno očitovanje AZOP-a na pritužbu Udruge Blokirani, od 25.05.2018., protiv Vlade RH, kao Voditelja zbirke osobnih podataka na tri iskazane točke pritužbe:
(obrada osobnih podataka dužnika od strane Porezne uprave uključivo i javna dostupnost, obrada osobnih podataka u Jedinstvenom registru računa od strane Financijske Agencije – FINA te obrade osobnih podataka od strane agencija za naplatu potraživanja).

KRONOLOGIJA:

1. PRITUŽBA
Na dan 25.05.2018. godine, predali smo prvu službenu pritužbu nadzornom tijelu, AZOP, Agenciji za zaštitu osobnih podataka protiv Vlade RH, voditelj obrade podataka, obzirom na povredu zaštite osobnih podataka 326 000 blokiranih građana RH.

Od AZOP-a zatražili smo nadzorno postupanje koje obuhvaća i pravnu komponentu.
Poveznica na tekst: http://www.blokirani.hr/udruga-blokirani-uputila-pozurnicu-azop-u-razmotrite-nasu-prituzbu-istice-rok/

2. POŽURNICA br.1
Na dan 26.06.2018. godine, predali smo požurnicu i zahtijevali odgovor. Prošlo je 5 mjeseci i još nema odgovora.

3. POŽURNICA br.2
Molimo, hitno odgovor.
Tekst :POŽURNICA AZOPU, 2

Podsjećamo da je s obzirom na iznimnu važnost i koncentraciju broja osobnih podataka te mogućnost “proboja i prodaje osobnih podataka građana RH koji su u slobodnom opticaju javnog prostora” reakcija supervizora (AZOP) u okviru nadzornih aktivnosti trebala je uslijediti.
REGULATOR ( Vlada i zakonodavac ), imali su prethodno već 2 godine vremena da zakonodavstvo zaštite osobnih podataka prilagode GDPR-u.

Molimo hitno postupanje AZOP-a, odgovor na pritužbu te pravne upute kome se obratiti u Hrvatskoj ili EU i tražiti odgovor, ako se smatra da tijela javne vlasti ne provode načela zaštite osobnih podataka građana RH po GDPR-u, a unutar nacionalnih granica RH.

S poštovanjem,

Miriam Kervatin
UDRUGA BLOKIRANI

23.10.2018.

Related Posts

Leave a reply