Pa hoće li više “šefice računovodstva i/ili FINE” poštovati građane, Vladu i zakone RH

MORA SE MOĆI ISPLATITI NA ZAŠTIĆENE RAČUNE KAD ZAKON TAKO KAŽE!

Vlada Republika Hrvatske poslušala savjet udruge Blokiranih i jasno se odredila
Isplatiti regres na zaštičene račune jer zakoni RH su jasni
Ali sad probleme prave šefice računovodstva i FINA koji ne poštuju građane, Vladu, zakone
____________________________________________________

Ni tjedan dana nakon što se Udruga Blokirani obratila Vladi otvorenim pismom  – poveznica : http://www.blokirani.hr/novac-za-regres-i-povrat-poreza-isplatiti-na-zasticene-racune/
i savjetovala Vladu RH da se regres blokiranim državnim i javnim službenicima isplati  na zaštićene račune ili u gotovini , a sukladno postojećim zakonskim propisima, oglasila se i Vlada RH te podržala stav udruge Blokiranih.

Na jučer održanoj sjednici  (27.07.2016.)  iz Vlade RH  je saopćeno da nema zakonske prepreke da se građanima koji su pod ovrhama ne isplati regres na zaštićeni račun i /ili u gotovini preko blagajne jer regres ne predstavlja oporeziv dio dohotka.
Poveznica https://vlada.gov.hr/vijesti/regresi-drzavnim-i-javnim-sluzbenicima-i-namjestenicima-ce-se-isplatiti/19312

Riječ je o oko 500 000 zaposlenih od kojih je preko 150 000 blokirano!

Nažalost neka računovodstva ne poštuju upute Vlade kao ni zakonske propise nego rade po starom i uplaćuju regres na račune javnih bilježnika i odvjetničkih ureda što predstavlja još jednu pravnu surovost u nizu brojnih .
Velik se broj djelatnika državne i javne administracije od zaposlenih , poreznika, vojske, znanstvenih novaka, profesora, medicinskog osoblja itd u ove dane  javlja Udruzi Blokiranih.
Primamo dojave da pojedina računovodstva , npr. Ministarstvo pravosuđa RH ne želi isplatiti regres na zaštićene račune čime se u Hrvatakoj nastavlja s politikom da svaka šefica računovodstva interpretira zakon kako je njoj to jutro „grah pao.“

HRVATSKA će postati jasna, demokratska i moderna država samo ako su zakoni i pravila jasna i jednaka za sve!

Udruga Blokirani ponovo,a sada i uz podršku Vlade RH usmjerava da  oni kojima je regres već uplačen na blokirane račune da s poslodavcima dogovore povrat  krivo isplaćenih sredstava za što u FINI postoji uhodani mehanizam.
Naknada za godišnji odmor se mora koristiti kao naknada za godišnji odmor , a ne kao nagrada javnim bilježnicima i odvjetničkim uredima koji su na ovrhama već zgrnuli milijarde kuna „napumpane“ dobiti na teret obespravljenih.

udruga Blokirani
Miriam Kervatin
28.07.2016.

 

Leave a reply