Ovršno reketarenje pod okriljem zakona RH

Zbog neplaćenih računa Veterinarskoj stanici, 100-tinjak Bjelovarčana ovih je dana dobilo rješenja o ovrsi, a neki među njima mogli bi ostati i bez svojih domova, piše Dnevnik.hr. Račun Franje Virovca za cijepljenje pasa na početku je iznosio 200 kuna, a danas se s kamatama popeo do 6000 tisuća.
S 800 kuna socijalne pomoći od koje živi on ga nije mogao podmiriti. Tako mu kuća 13. siječnja ide na dražbu.
Napomena: Ovršni zakon ne štiti pojedinca, zakon je izvršni,a građanin RH čak i kod ovakvih situacija nema pravo na zaštitu, ili novi smještaj

O neustavnostima Ovršnog postupka u Hrvatskoj , pravnim se postupkom od Ustavnog suda traži reakcija no Ustavni se ne oglašava.
Na Ustavnom sudu su, GODINAMA, tri načelna postupka ukazivanja na neustavne odredbe Ovršnog zakona u tijeku : od HSLS-a, udruge Blokirani i Ureda Predsjednice RH.

RHrvatska se nalazi na opasnoj razini neuvažavanja Ustavnih normi.
SDP  (koji je na vlasti protekle 4 godine) se u aktualnoj parlamentarnoj izbornoj kampanji ( 2015.) nije jednom rečenicom obvezao rješiti ovakvo stanje. Za njih taj problem ne postoji.
HDZ se obvezao, na prijedlog udruge Blokirani, riješiti ustavni problem ovršenih. Da bi se rješenje provelo potrebno je dobiti većinu u VLADI RH.

U međuvremenu ovo očajno stanje ( 321 000 ljudi) i dalje traje

http://net.hr/danas/hrvatska/drama-u-bjelovaru-zbog-cijepljenja-pasa-kuce-im-idu-na-ovrhu/

Leave a reply