Tvoj dom za trećinu

Ovršni zakon omogućava da se nekretnina dužnika proda za trećinu cijene ( sve to u državi sa visokom razinom korupcije i gdje ne postoji službeni unificirani Registar procjena nekretnina )

Mirjam Kervatin, predsjednica udruge “Blokirani”, koja se susreće s golemim brojem građana koji se nalaze u postupku ovrhe, državi zamjera što u ovakvim situacijama slijedi šablonizirani postupak, a ne zdravi razum.

Poveznica na Slobodnu Dalmaciju : http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/239173/mirjana-nazor-delozacija-kod-knina-unistila-je-psihu-djece

– U slučaju obitelji Mišković bode u oči činjenica da je država, osiguravajući pravo jednog djeteta, stvorila novi problem za četvero djece. I unatoč ovrsi i deložaciji, ništa nije riješeno. Jer, ako je otac doista korisnik socijalne pomoći, njemu se ured za socijalni rad upisao na nekretninu, pa osoba koja ju je dobila s njom zapravo ne može raspolagati – ističe Mirjam Kervatin.

Naša sugovornica upozorava da Ovršni zakon dovodi do ovakvih apsurda.

– Ovršni zakon omogućava da se nekretnina dužnika proda za trećinu cijene. Njegov cilj nije podmiriti dug, jer on najvećim dijelom i dalje ostaje, nego oteti nekretninu. A to ne vodi ničem dobrom – zaključuje Kervatin.

 

 

Leave a reply