Ovršni HRexecutive po uzoru na prijeki sud

prosvjed_blokirani9-230415Hrvatsko OVRŠNO pravosuđe i dalje inzistira na prijekom sudu koje proizvodi dugoročne, negativne posljedice po održivost Hrvatske. Nisu dovoljne promjene samo u Ovršnom zakonu. Trebamo spriječiti ,da uopće , neki predmeti ne dođu u stanje ovršnosti…….

Op.a – prijeki sud, izvanredni sud koji se osniva za suđenje u iznimnim prilikama , u pravilu polit. krivcima. Sudi »po kratkom postupku« i obično izriče smrtnu kaznu.
Miriam Kervatin

” Grad Zagreb vodeći je po broju, a Koprivničko-križevačka županija po udjelu građana s blokiranim računima u odnosu na broj stanovnika, pokazuju podaci Financijske agencije (Fine).

Ukupan dug blokiranih građana na kraju srpnja iznosio je 40,26 milijardi kuna, a analiza podataka o blokadi građana, koje je obradila Fina, pokazuje da je zbog neizvršenih osnova za plaćanje tada u apsolutnom broju, najviše dužnika i najveći iznos njihova duga bio u gradu Zagrebu.

U njemu je krajem srpnja bilo 62.119 blokiranih ili 7,9 posto od ukupnog broja stanovnika, a njihov ukupni dug iznosio je 11,7 milijardi kuna.

Po iznosu ukupnog duga slijedi Zagrebačka županija s 3,86 milijardi kuna te Splitsko-dalmatinska s 3,84 milijarde.

U odnosu na ukupan broj stanovnika županije, najviše je blokiranih građana u Koprivničko-križevačkoj (9,7 posto), Sisačko-moslavačkoj (9,3 posto) i Virovitičko-podravskoj županiji (9 posto).

Kad se promatra odnos broja blokiranih i broja radno sposobnog stanovništva, najviše je blokiranih građana također u Koprivničko-križevačkoj (14,6 posto), Sisačko-moslavačkoj (14,1 posto) i Virovitičko-podravskoj županiji (13,5 posto).

Prema istom kriteriju, slijede Bjelovarsko-bilogorska (13,1 posto), Osječko-baranjska (12,6 posto), Brodsko-posavska (12,1 posto) te Vukovarsko-srijemska i Zagrebačka županija (12 posto).

Ukupno je u Hrvatskoj na kraju srpnja bilo 328.357 blokiranih građana.”
Podaci FINE
Foto Damjan Tadic, Hanzamedia

Related Posts

Leave a reply