OTVORENO PISMO HRVATSKOJ JAVNOSTI – ZAŠTO PLENKOVIĆ MORA SAZVATI SJEDNICU VLADE

“Kad Predsjednica Republike Hrvatske, temeljem odredbe članka 102. Ustava RH, ponudi doista učinkovit i stvarno primjenjiv način za otklanjanje simptoma neograničene vlasti bilo kojeg pojedinca u zemlji, kad ponudi održavanje zajedničke sjednice Vlade Republike Hrvatske jer je javno detektirala probleme koji ugrožavaju državu, onda predsjednik Vlade mora priznati da nije jedini vlasnik “istine” u Hrvatskoj, nego mora prihvatiti prijedlog Predsjednice i sazvati zajedničku sjednicu Vlade RH!”OTVORENO PISMO HRVATSKOJ JAVNOSTI :
ZAŠTO PLENKOVIĆ MORA SAZVATI IZVANREDNU SJEDNICU VLADE


Valja se iz temelja drukčije ponašati.

A tko bi se drugi, u situaciji danas, morao započeti mijenjati nego Plenković?!
Njegov drukčiji odnos prema Hrvatskoj, i prema svojoj odgovornosti može dovesti do doista djelotvornih institucionalnih promjena.

Slušamo njegove iste riječi, kao iz komada mrtvog kamena prepisane, u različitim varijantama:
da vlast sve radi samo za korist građana,
da plaće i mirovine rastu,
da imamo najbolje zakone na svijetu,
da vjerujemo svojoj vladi, i da nam se otvara krasna budućnost.

Ima nečeg smrtonosnog u tom iskušenju obmane po kojem su već zauvijek stradali mnogi, no pretpostavljamo da ne očekujete da vam se i dalje laže? Jer budućnost ne bi smjela pripadati raznim “plenkovićima.”

Koncentracija vlasti u rukama malobrojnih, uzrok je teškoj političkoj i gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj što se vidi kroz redovite popratne pojave.

Potpuno je neprihvatljiv pokušaj Predsjednika Vlade RH da
kroz kontrolirane medije i razne “neimenovane izvore”, omalovažava Predsjednicu RH koja je čuvar Ustava RH, da predsjednicu stavi u funkciju fikusa,
da bi on tko drži izvršnu vlast mogao imati kompletnu kontrolu nad svim mehanizmima,
ignorirao Ustav,
formirao interesne koalicije kroz trgovinu,
gurao zakone pisane po narudžbi na račun demokratskih odrednica i na štetu naroda.

Ne smijemo se pomiriti s negativnim posljedicama koje će iz svega toga proizaći.
Hrvatska je već na samom dnu EU, siromašna zemlja bez budućnosti, na što jasno ukazuju statistički pokazatelji iz domene demografije i života blokiranih građana za koje kao da još nismo sposobni, na vrijeme, u dostatnoj mjeri dešifrirati i shvatiti.

Zato je tu Ustav, zato su tu Predsjednik države, da korektno racionaliziraju naše odnose,
da se ne svodimo na ono najniže u nama što potiču političari na vlasti,
nego da shvatimo da živimo zajedno i da postoje jedinstvena pravila opstanka većine koja nitko, nijedan pojedinac, nijedna grupa ne smije zlorabiti bez obzira koliku moć imao u rukama, koliko novaca imao i kakvu političku organizaciju imao, iza sebe.

Neograničena (bahata) vlast generira probleme ; sustav provjera i ravnoteža je uvijek bolja alternativa nego neograničena vlast bilo kojeg pojedinca.

Jer Hrvatska ne cvate i neće biti bolje dok ne započnemo s promjenama.

Hrvatska je blokirana kao država, blokirana u demokratskom i ustavnom razvoju, i pritom ne mislim samo na blokirane građane.

Velik potencijal stvaranja kod naših ljudi i snaga kreativnosti nije smisleno upotrebljeno ni stavljeno u pogon.

Izvršna Vlast (država) načinom kako gura sistemske zakone poput predstečajnih, ovršnih, stečajnih, Agrokorovih stanovnike diskriminira, ponižava i iskorištava i sustavno osiromašuje.


Kad Predsjednica Republike Hrvatske, temeljem odredbe članka 102. Ustava RH, ponudi doista učinkovit i stvarno primjenjiv način za otklanjanje simptoma neograničene vlasti bilo kojeg pojedinca u zemlji, kad ponudi održavanje zajedničke sjednice Vlade Republike Hrvatske jer je javno detektirala probleme koji ugrožavaju državu, onda predsjednik Vlade mora priznati da nije jedini vlasnik “istine” u Hrvatskoj, nego mora prihvatiti prijedlog Predsjednice i sazvati zajedničku sjednicu Vlade RH i promijeniti svoj iskaz oholog stava koji misli da je sve na svijetu shvatio. A nije.

Sve dok živimo u sustavu ustrojenom na načelu diobe vlasti gdje nema supremacije, ni “vrhovništva” već je sve podređeno Ustavu, (a Ustav štiti narod) Predsjednik Vlade Plenković mora prihvatiti prijedlog Predsjednice i sazvati zajedničku sjednicu Vlade RH jer … ” načelo diobe vlasti uključuje oblike suradnje i uzajamne provjere nositelja vlasti propisane Ustavom i zakonom.” (Ustav RH.)

To je posebno važno u uvjetima kada predsjednik Vlade, zahvaljujući oportunističkoj koalicijskoj parlamentarnoj većini obnaša gotovo potpuno neograničenu vlast, pa ponekad otvoreno preuzima i ulogu zakonodavca.

Zbog toga, Predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović ne smije biti samo referentna točka javnog mnijenja u zemlji i inozemstvu, već mora biti i istinski korektiv, kormilo države što ide uz uspješno obavljanje funkcije u djelatnim demokracijama.

U duhu konstruktivne suradnje.

Udruga Blokirani

04.06.2018.

Related Posts

7 comments

Konačno bi netko mogao pogledati i druge ne samo sebe,vjerujem,da neće dugo!

Konačno bi netko mogao pogledati i druge ne samo sebe,vjerujem,da neće dugo! Prvi put komentiram ,kako sam to već Rekla ?????????
Tko se igra sa mojim meilom

Bravo.
Treba još podsjetiti javnost, da je u uvjetima većinskog izbornog sustava sa pragom od 5% za ulazak u Sabor uz jednodomni parlament, te Ustavni sud čiji sastav ovisi o izboru u Saboru, a i sve to bez kontrolnog mehanizma suspezivnog veta Predsjednika na recimo rok od 100 dana, moguće donositi Zakone protiv interesa većine građana Republike Hrvatske. Dakle konkretno HDZ sa neprincipijelnom koalicijom te kupljenim prebjezima , koji de facto predstavljaju manjinu izbornog tijela ( manjševici) uz prividnu demokraciju provodi diktaturu manjine i.e. vladajuće klase.
Treba nam proporcionalni izborni sustav.
Ima nas manje od 4 miljuna??

Večinu nas koji smo blokirani i ovršeni zanima kad ćemo i kako biti deblokirani i kad će nestati taj sustav ovrha izvan sudova preko Službe društvenog knjigovodstva (bivše)i tzv. javnih bilježnika koji su trebali biti notari kao što je svugdje u svijetu i zamjeniti bivše općinske ovjere potpisa. Kako će se ograničiti mafijaše u 20 nekakvih agencija. To nas intersira, a ne tko će iz hrvatske izdajničke stranke primiti koga i kad. Pokvareno je jadne građane još uprezati u svoje predizborne kampanje. Hrvatska ima montiranu vlast koja mora raspisati izbore što prije. Nekakvi rabijatni varalice na dnevnicama, bosanski desnićari iz dijaspore, ili nekakvi pretplaćeni i potkupljeni predstavnici manjina nemogu biti temelj hrvatske vlasti niti imaju pravo formirati vežinu u parlamentu na taj način.

Večinu nas koji smo blokirani i ovršeni zanima kad ćemo i kako biti deblokirani i kad će nestati taj sustav ovrha izvan sudova preko Službe društvenog knjigovodstva (bivše)i tzv. javnih bilježnika koji su trebali biti notari kao što je svugdje u svijetu i zamjeniti bivše općinske ovjere potpisa. Kako će se ograničiti mafijaše u 20 nekakvih agencija. To nas intersira, a ne tko će iz hrvatske izdajničke stranke primiti koga i kad. Pokvareno je jadne građane još uprezati u svoje predizborne kampanje. Hrvatska ima montiranu vlast koja mora raspisati izbore što prije. Nekakvi rabijatni varalice na dnevnicama, bosanski desnićari iz dijaspore, ili nekakvi pretplaćeni i potkupljeni predstavnici manjina nemogu biti temelj hrvatske vlasti niti imaju pravo formirati vežinu u parlamentu na taj način.

Sadašnja inicijativa ” narod odlučuje” upustila u mijenjanje načela manjina, koja su određena Međunarodnim Konvencijama, pa su to vlastodržci dočekali na nož.
Stoga bi uputnije bilo da je referendumsko pitanja glasilo: DA LI STE ZA PROPORCIONALNI IZBORNI SUSTAV.??

Poštovani Ranko. Zakonodavac je i prije ulaska u EU, bio dužan sukladno čl.140. Ustava Rh , te čl.20. Ustava Rh, trebao uskladiti Zakone Rh sa sa pravnom stečevinom EU , u našem slučaju sa čl.6. Europske Konvencije o ljudskim pravima o “dvostupanjskom sudovanju” te Protokolu 1.čl.1 glede imovine, i čl.14. EKLJP glede diskriminacije.Svjedoci smo da Zakonodavac , još uvijek nije uskladio ni ZOO ,ni OZ, Prekršajni zakon,ni Pomoski zakonik ( čl.6 Međunarodne Konvencije o zaustavljaju brodova- Bruxelles 1952., pa se u vrijeme krize za minorne iznose ,i blokiranih računa brodara, za vrijeme zaustave broda, ne zbrinu ukrcani pomorci i imamo neuzdržavane i gladne pomorce i njihove obitelji..).No nije to od jučer, već u srpnju 2008., je trebao Premijer Sanader, te premijerka pravnica Kosor, te i kasnije pravnici Milanović i Plenković, podsjetiti javnost da su se” promjenile okolnosti” te da se sve obveze i dvostrano-obvezujuči ugovori trebaju prilagoditi novonastaloj situaciji te da se primjene odredbe 369-..372 ZOO. I nakon toga, dok su svjetske banke smanjile kamate i reprogramirale dugove klijentima, naše banke (strani vlasnici) su dizale kamate i poštravale uvjete, a što im je omogućio Zakonodavac, koji prenio suvereno pravo građana Hrvatske da određuje zakonsku zateznu kamatu na HUB(.monopolističko udruženje u sukobu interesa).Zato je i dan danas zakonska zatezna kamata veća od prosječne profitne stope prema Majetiću HUP- navodno 3%. I tko će investirati u ovu zemlju ?? Što reći…….

Leave a reply