Oštro reagiranje na Bošnjaković prezentaciju novog ovršnog- Mario Strinavić glavni tajnik Udruge Blokirani

Strinavić je istaknuo da unutar Bošnjaković prezentacije okvira prijedloga novog ovršnog zakona javni bilježnici postaju sastavni dio sudova i sukladno europskom ovršnom nalogu mogu provoditi ovršne postupke u svim zemljama EU.

Kaže i da je znakovito današnje oštro pismo koje je uputila odvjetnička komora predsjedniku radne skupine u kojoj se kaže da oni ne dozvoljavaju smanjenje odvjetničkih troškova jer po njima to bi narušilo pravnu sigurnost – ma što to značilo.

“Ali ni odvjetnički uredi po Bošnjakovićevom prijedlogu neće biti nezbrinuti, njima je Ministarstvo pravosuđa osiguralo posao na teret poreznih obveznika u sklopu “Stečaja potrošača” – imenujući ih za stečajne povjerenike”, objašnjava Strinavić.

Drži i da je jasno vidljivo da Ministarstvo pravosuđa i dalje štiti interesne skupine i želi zadržati posrednike između vjerovnika i dužnika i mi na taj prijedlog zakona nikada nećemo staviti svoj potpis.

“Radna skupina zadnji se puta sastala točno 30. svibnja i na kojoj je jedan dio članova radne skupine (osim ovih ugrađenih) izrazio svoje negodovanje prijedlogom, jer nema veze s vezom i prijedlozima koji su radili unutar podskupina”, kaže Strinavić.

Dodaje i da se uvodi i sustav e-ovrha, ali se ne zna kako će se doći do softvera, a javnobilježnička komora se ponudila za nabavu tog softvera – zbog ravnomjernog raspoređivanja ovrha. Ne zna se ni tko će softver ni platiti, otkriva Strinavić.

Dakle, cilj ovog Bošnjakovićevog prijedloga je podizanje ovlasti javnih bilježnika, progon Blokiranih iz Hrvatske na području drugih država EU i odricanje od prijedloga zaštite jedine nekretnine, kojom su smirivali mase prije točno godinu dana, kazao je Strinavić.

Related Posts

1 comment

Poštovani,

Ako Ministarstvo ovako nastavi na isključivo sa njihovim rješenjima na temelju 77 glasova u Saboru i cca 500.000 osvojenih glasova ili 1/6 biračkog tijela tada trebamo predložiti svim blokiranim da ne glasaju za vladajuće stranke odnosno koalicije.

Leave a reply