Osobni bankrot na hrvatski način

Po sadašnjoj verziji zakona određeno je da jedna osoba u postupku stečaja ima minimalnu naknadu od 800 kuna mjesečno. NO COMMENT
____________________________________________________

Predstavnik Udruge Blokirani Sarajko Baksa kazao je: ” …otvaramo novi problem koji nas može zaskočiti, a to je veliki broj ljudi koji će živjeti na granici siromaštva jer zakon omogućuje osobama koje provode stečaj da rasprodaju imovinu ovršenika. Može se dogoditi, teoretski, da zbog duga od 50 kuna ostanete bez svega što ste imali. Je li to dobar početak ili ne, ja bih rado preskočio taj početak da počnem bez ičega”, kazao je Baksa.

pročitati više
http://www.index.hr/vijesti/clanak/miljenic-stecaj-potrosaca-podrazumijeva-pet-godina-kusnje-i-zivot-s-800-kn-mjesecno/824541.aspx

Related Posts

3 comments

Postovani
U postupku sam na Sudu za otvaranje stecaja potrosaca.Nemam pokretnine i nekretnine ..imam mirovinu 1800kn.Trenutno mi obustavlhaju 1/4 tako da zivim s 1300kn …u gradskom stanu s najmom od 300kn.
Molim Vas da li mi se isplati stecaj ako cu nakon otvaranja istog zivjeti od 800kn a sad zivim od 1300kn.
Koja je uloga povjerenika…da te do kraja unisti ili?
Molim pomozite savjetom…

Poštovana,
teško je odlučiti u Vaše ime.

– sigurno jest da ne vjerujem da bi sudac odlučio da Vam ostavi samo 800,00 kn za zivot jer to nije dovoljno ni za kruh i vodu.

– stečajni upravitelj bi u Vašem slučaju imao zakonom mu dozvoljenu mogucnost da kontrolira Vaše ponašanje i upravlja ev. imovinom slijedećih 5 godina.

-Nije najbolje opcija ali zasad je jedina

Imam dug i zanima me ako odem u taj stecaj dali oni gledaju i imovinu moje zene posto sam u braku.. Ja osobno nemam nista.

Leave a reply