Odbacuje se prijedlog EOS MATRIX

Hrvatski će Ovrsni, Porezni, Parnični, ZOO… uskoro, po kriteriju društvene nenormalnosti, biti smješteni u isti rang s mnogim zakonima, koje je suvremena civilizacija osudila i odbacila.
U Hrvatskoj je provedeno preko 21 milijun ovrsnih postupaka ( od 2011. do 2016. godine u državi koja ima samo 4,200 000 stanovnika)

Udruga Blokirani i uvid u realnost života prezaduzenih Hrvatskih obitelji
( baza podataka)

 

1/4 EOS MATRIX IZGUBIO

Objavljujemo preslik Rješenja o obustavi ovrhe iz siječnja, 2017. kojom je EOS Matrix izgubio.
Mnogi bi se poradovali.
No nemojte. Sačekajte. Pročitajte do kraja.

Udruga Blokirani radi 24h na 24h. Od 2014. do danas. Par volontera, o svom entuzijazmu. Dnevno nam se obraća velik broj ljudi. U posjedu smo važne banke podataka.
Dokazali smo se kao relevantni drustveni čimbenik. Ustrajan i precizan.
Vjerujemo da promjenu treba zidati na pametan način. U proteklih 3 godine rada, skupili ogroman broj primjera iz hrvatske pravne prakse.

Za današnji tekst izdvajamo primjer s Agencijama za prisilno utjerivanje dugova i sudskom praksom. Napominjemo da je Eos Matrix odmah po zaprimanju ovog rješenja nastavio sa telefonskim uznemiravanjem dužnika.

2/ 4 SUD ODBIO EOS MATRIX

Agencija za utjerivanje dugova Eos Matrix od Općinskog je suda u Rijeci zatražila da se upiše kao novi Ovrhovoditelj nad ( starim) dugom ovrsenika!
Matrix je dug Ugovorom o cesiji otkupio od # banke.
Općinski sud je odbio prijedlog.
Sud presuđuje, da se obustavljaju sve ovrsne radnje po Ovrsnom postupku iz 2003.godine.

Obrazloženje Suda glasi :  # buduci da ne postoji — posebna odredba u Ovrsnom zakonu po kojem se ovrsni postupak vodi – a kojom bi se reguliralo pravo preinaka u započetom postupku – primjenjuje se odredba iz Zakona o parničnom postupku te se zahtjev EOS Matrixa odbija….#
Prosječni bi se građanin RH u ovom trenutku obradovao.
No nemojte.

Uvid u preslik Rješenja:

3/4 NISU SVE IZMJENE DOBRE

U posljednje vrijeme, a upravo zahvaljujući ustrajnom radu Udruge Blokirani sve veci je broj ljudi senzibiliziran i traži Izmjene Ovrsnog.
Uhvatili se te fraze i ponavljaju. Kriče po ulicama.Hvala im na podrsci ali poslu treba pristupiti na način da se ljudima pomogne, na ozbiljan način i mi smo za sve ozbiljne partnere i više nego zainteresirani. Ne znaju da se jednostavno jos nije rodio takav koji se ozbiljno može baviti celulitom, marihuanom, cjepivima, banksterima,GMO i Ovrsnim zakonom. To onda nije ozbiljan posao nego je populizam. A populizam nije jos nikome pomogao, osim populistima.

Ali ok. Svaka roba ima svojeg kupca.Kao što svatko ima svoj raspon kapacitet.

No, ponavljam nisu sve izmjene dobre.
O tome upravo govori primjer ove presude s Eos Matrix-om.
Zakonodavac je u proteklih 5 godina izvrsio brojne intervencije u Ovrsni zakon. Nijedan zakon takav broj izmjena ne moze izdržati, a da ne strada kvaliteta.
U vecini slučajeva su Izmjene provedene na štetu prezaduženih i osiromašenih.

Zato se i ljutim na imitatore, jer ( excuse my french) uprskaju i sami sebi pucaju u noge, a posljedično i svim Blokiranima. Javnost imitatore nakon nekog vremena ( na svoju štetu) razotkrije, i sve se opet vrati na leđa onih koji ozbiljno rade.

4/4  IZMJENE OVRSNOG IZ RUJNA, 2014. POGODUJU MATRIX-u

Pred kraj tzv.Milanoviceve Vlade u Saboru je izglasana xy Izmjena Ovrsnog zakona.
Na štetu 330 000 osiromašenih, iskamatarenih i prezaduženih.
Na korist Eos Matrix-a.

Novelom Izmjena OZ iz rujna 2014.  je zakonodavac ( Sabor RH) vecinom glasova intervenirao u Ovrsni zakon i omogucio ( čl.32) da :“ ako tijekom ovršnog postupka dođe do promjene vjerovnika, novi vjerovnik nastavlja ovršni postupak kao ovrhovoditelj umjesto prvobitnog ovrhovoditelja, ako javnom ili ovjerovljenom privatnom ispravom dokaže da je nakon pokretanja ovršnog postupka tražbina na njega prenesena ili da je na njega na drugi način prešla.
Ako se prijenos ne može dokazati na taj način, prijenos tražbine dokazuje se pravomoćnom odlukom donesenom u parničnom postupku.
Novi ovrhovoditelj mora primiti ovršni postupak u onom stanju u kojem se on nalazi u trenutku kad u njega stupa.

Za promjenu ovrhovoditelja nije potreban pristanak ovršenika.

Sve navedeno na odgovarajući se način primjenjuje i ako tijekom ovršnog postupka dođe do promjene dužnika.“

4 ŠTO ZAPRAVO ZNAČI PRESUDA PO BLOKIRANE

KOMENTAR UDRUGE BLOKIRANI
Načelno to znači da će ubuduće,  Agencije za naplatu dugova tipa Eos Matrix, B2 Kapital kao i ostale preuzimati pravo ovrhovoditelja ( koji im je prodao dug ) da se zabilježe na imovini dužnika kao ovrhovoditelj.

To znači, da će Agencije preći na novu fazu rada.
Otpustiti će agente call centra jer će moći direktno i bez da telefonski mjesecima maltretiraju duznika – plijeniti imovinu, pokretnu i nepokretnu!

Obzirom da je u Hrvatskoj zabilježen opasni pravni presedan da ovrha prelazi na drugu generaciju, da dug zauvijek raste, da kamate zauvijek rastu
to znači da se Agencijama za naplatu dugovanja sprema unosan posao
( vec serviran na pladnju)
Tako da molim Dobronamjerne da ne nasjedaju na glasna kričanja “imitatora” da treba mjenjati Ovrsni.  To jednostavno nije dovoljno kvalitetan zahtjev.
Iz dosadašnje prakse sve su izmjene isle na stetu osiromašenih i prezaduženih.

Potpis:
Udruga Blokirani- Deblokirajmo Hrvatsku

05.03.2017.

P.S. Podsjećamo javnost da je udruga Blokirani, još 2014., pred iznad navedene Izmjene OZ, pripremila i uručila kako u Ministarstvo Pravosuđa RH, tako i svim većim političkim strankama u Sabor RH, dugačku listu amandmana na Ovrsni, s kojima smo načelno željeli pomoci da narodni zastupnici dodatno ne unište vec prezadužene i osiromašene Hrvatske građane. Nijedan od naših amandmana nije prihvaćen.

 

Related Posts

7 comments

poštovani ja bi vas molio ako možete pomoč u vezi blokiranog kredita sad već skoro 10 godina nedavno otkupljen od eos matrixa potraživanje 170 000
kuna.nedaju ugovor o otkupu kredita od raifaisen banke. ja bi vas molio da se cujemo telefonski unaprijed hvala

Ova Udruga nema financijskih sredstava za ured ili telefonske servise.Sve sto radimo jest potpuno u dobroj namjeri i volonterski

Vezano uz poslovanje EOS Matrixa pročitajte u tekstu, što o tome mislimo i kakvi su nam stavovi

država hrvatska je pustila Lavove -ovršne tvrtke- na nezaštićenu jagnjad -blokirANI-

Problem blokiranih je lako riješiti i tražiti izmjene ! Potrebno je samo pred turističku sezonu najaviti blokadu prometnica i aerodroma , dok se ne riješi problem ! Svaki dan odugovlačenja s izmjenama zakona odnosio bi sredstva za državne parazite ! Nakon par dana sve bi se riješilo uz dodatno izvinjenje onoga tko bi tada bio na vlasti ! U svakom slučaju klin se klinom izbija ! Tokom zime nemoguče je rješiti problem jer plakanje i moljenje ne rješava probleme !

Poštovanje,
zanima me kako je završio slučaj, kako imam istu situaciju, ne dira ih upozorenje da se razgovor snima I da če bit priložen kao dokaz kod tužbe,
Ako ima koji odvjetnik da se želi borit rado bih I krenuo u postupak.
Hvala.

I ja bi ih voljela tužiti.sad šalju prijeteća pisma mome šefu i bojim se da ću dobiti otkaz

I have noticed you don’t monetize blokirani.hr, don’t waste your
traffic, you can earn additional cash every month with new monetization method.
This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more info simply search in gooogle:
murgrabia’s tools

Leave a reply