Novi udarac za Blokirane; SDP ne da povrat poreza

BLOKIRANI građani koji su prije povrat poreza mogli podizati u pošti ili preko opunomoćenika to više ne mogu. Ministarstvo financija tvrdi da im je cilj spriječiti ovršenika da u slučaju blokade njegovog računa, raspolaže novčanim sredstvima, osim onih koji su izuzeti iz ovrhe, kako bi se omogućilo ovrhovoditeljima da naplate svoja potraživanja.

“Mišljenja smo da se povrat poreza po godišnjoj prijavi ne može vršiti gotovinskim nalogom u slučaju kada je račun poreznog obveznika blokiran od strane Porezne uprave ili od strane bilo kojeg drugog vjerovnika, niti se u slučaju blokade njegovog računa može vršiti isplata više uplaćenog poreza na račun druge osobe, kojoj on ustupa pravo povrata”, stoji u odgovoru Porezne uprave.

Miriam Kervatin, predsjednica Udruge Blokirani za Index je izjavila kako blokirani građani po novom više nemaju pravo na povrat poreza.

Blokiranim građanima povrat poreza itekako je dobro došao ako za ništa drugo,a ono da plate neke zaostae račune

VIŠE :
http://www.index.hr/vijesti/clanak/novi-udarac-za-blokirane-gradjane-ne-mogu-dobiti-povrat-poreza/822068.aspx

USPOREDITE , DISKRIMINACIJU I NEPOTIZAM
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/291596/Tko-su-sretnici-kojima-drzava-oprasta-goleme-dugove.html

Related Posts

2 comments

!!!MOLIM VAS DA OBRATITE POZORNOST JER SE OVDE RADI O VAŠIM PRAVIMA!!!

Poštovani čitatelji, poštovani blokirani dobra večer!

Kako sam maloprije stigao sa posla i evo čitam svakodnevne gluposti, čitam i navedeni članak o povratu poreza i protuzakonite i protuustavne bedastoće, navodno poslane od strane PU, a odnose se na građane sa blokiranim računima.

Suprug sam vrhunske pravnice, tako da pravo dobro razumijem, a moja profesija je udovoljavanje raznoraznim institucijama u ostvarivanju njihovih želja za aplikativnim-računalnim rješenjima.
Postojao je prijedlog izmjene zakona i pravilnika o dohotku i isplati novca iz proračunskih sredstava po kojima bi se onemogućila isplata proračunskih sredstava u gotovini, na žiro račune, štedne knjižice… nego isključivo isplata na TEKUĆI RAČUN građana.
Kako su svi prijedlozi pali u vodu i 19.12.2014. zvanično te poništeni i od starane PU i ostalih institucija, niti jedan se zakon tako nije promijenio s obzirom za isplatu proračunskih sredstava u gotovini za 2015…, u ovom slučaju povrata poreza.

Očito da PU trenutno obavlja posao FINE, što je protuzakonito, protuustavno.
Npr. zašto bi PU zanimalo jel netko duguje VIP-u, T-COM-u … kad PU ima svoj obilati resor građana koje ovršuje, a to su dugovanja državi odnosno PU vrši prisilnu naplatu u korist držvnih proračunskih sredstava i sve ostalo što radi ili će raditi protuzakonito!!!

Porezna uprava po niti jednom članku Ovršnog zakona niti bilo kojeg drugog ne može zabraniti isplatu u gotovini niti ona sama ima ikakvo pravo da po nekom “drugom”(tuđem) zakonu, a ne tiče se PU ljude dijeli na blokirane i neblokirane, nekom u gotovini, a nekom ne, nekom na zaštićeni, a nekom ne isplati povrat poreza.

Kratko i jasno, da je pravilnik iz 12 mjeseca 2014. god. usvojen ja ovo sigurno ne bi pisao.
POREZNA UPRAVA je pustila novu aplikaciju u pogon koja se ne podudara sa zakonom, znači njihova je aplikacija PROTUZAKONITA .

Aplikacija za verifikaciju povrata poreza nije u skladu sa poreznom prijavom za 2015. godinu, u biti jeste, al su na u njoj zabranili stavljanje kvačice za isplatu u gotovini.
Nadalje niti jedan zakon odnosno pravilnik se nije promijenio do danas s obzirom na upisivanje nečijeg tuđeg broja tekućeg računa, jer je to bilo ustaljeno pravilo proteklih godina u PU, kao i isplata u gotovini.

Sam iznos povrata poreza nije zaštićen o ovrhe, al prema trenutnim zakonima PU trenutno ako netko želi doslovno MORA isplatiti novac, prvenstveno gotovini ili na neki neblokirani račun pošto je to praksa ako je to netko ispunio na poreznoj prijavi,a sve ostalo je protuzakonito!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ne odustajte od vaših prava, a neka VLADA I NJEZINE INSTITUCIJE ubuduće promijene zakone pa nek se onda ovako neprofesionalno ponašaju!

Molim cijeljenu predsjednicu ove udruge da dobro provjeri ovo o čemu pišem, neka zatraži
izjavu PU, Ustavnog suda… s obzirom npr. na protekele 2 godine usporedno sa ovom 2015, koje su to zakonske promjene nastale te po kojim to PU pravilnicima daje po mojim saznanjima LAŽNE izjave za medije?

Srdačan pozdrav!

Zahvaljujemo na mišljenju.

U Hrvatskoj je vlast poludjela? Protuzakonita ponašanja su postala uobičajena ili većina njih jednostavno nesposobna?

Leave a reply