Novac za regres i povrat poreza isplatiti na zaštičene račune

Otvoreno pismo VLADI RH
Novac za regres i novac za povrat poreza isplatiti Blokiranima na zaštičene račune!
JE SUIS BLOK
Poštovani predsjedniče Vlade gospodine Oreškoviću, potpredsjedniče Vlade gospodine Petrov,
Obraćamo Vam se u ime udruge Blokirani koja jedina zastupa interese 330.000 blokiranih građana, a povodom odluke Vlade da se hrvatskim građanima zaposlenim u državnim i javnim službama isplatiti Regres te najave isplate povrata poreza.
Poštovani gospodine Predsjedniče Vlade, iako je isplata Regresa pohvalan čin, a povrat više naplaćenog poreza legitiman, Vaša je državnička i ljudska obveza da se odgovorno ponašate prema novcu Proračuna osiromašenih hrvatskih građana, te da odluka Vlade, bude motivirana i istinskom iskrenošću prema najsiromašnijima od siromašnih.
Odluka bi naišla na zadovoljstvo 330 000 blokiranih obitelji kojima je svaka lipa važna, svakog četvrtog zaposlenog stanovnika Hrvatske, svakog devetog, radno aktivnog stanovnika Hrvatske, ali ne nailazi …, zašto ?

Stoga, jer će se predizborna, ruka blagosti Vlade, naći pred zidom Ovršnih zakona,Lešinarskog modela koji ni ovaj puta neće dozvoliti da novčana sredstva, kao potpora u iznimno teškim uvjetima egzistencije, dođu u ruke onih kojima su namijenjena i kojima su najpotrebnija.
Kao predstavnici blokiranih, građana koji žive u uvjetima ekstremnog siromaštva, neshvatljiva je realnost, kako će navedeno biti isplaćeno preko blokiranih bankovnih računa,obzirom da Regres i povrat poreza prema članku 172. Ovršnog zakona nije definirano kao primanja i naknade koji su izuzeti od ovrhe. Ovakvim postupkom Vaše Vlade, financijska sredstva svih hrvatskih građana i prezaduženog hrvatskog proračuna, će se samo provući kroz račune blokiranih i dodatno doprinijeti i onako iznimnom bogaćenju uskog segmenta pojedinaca koji bezobzirno sudjeluju u provedbi Ovršnih postupaka.
Poštovani gospodine Predsjedniče Vlade, kao što je ranije Vlada donijela Uredbu da se Božićnice umirovljenicima uplaćuju na zaštićeni račun, pozivamo predsjednika Vlade gospodina Oreškovića, da se zaustavi isplata, da se hitno sazove telefonska sjednica i da se Uredbom omogući uplata Regresa i Povrata poreza na zaštićeni račun, te na taj način pomogne osiromašenim i blokiranim građanima, a ne bankarima, teleoperaterima, javnim bilježnicima i odvjetničkim uredima.
Ukoliko će se isplata provoditi preko blokiranih računa građana, udruga Blokirani i svi njezini članovi će Vašu odluku smatrati kao predizborni čin i kao iznimno nehumanu i krajnje neukusnu porugu prema velikom broju građana kojima je oduzeto pravo na dostojanstvenost života čovjeka, s razloga jer ni Vaša Vlada nije ništa učinila kako bi se ovršni postupci ozakonili i uredili na human i pravedan način.
S poštovanjem,
Udruga Blokirani
Miriam Kervatin, predsjednica udruge Blokirani

Related Posts

Leave a reply