Nezakonitost pravosuđa u Hr. Ovrha na novčanim sredstvima, ako se provodi po ovršnom rješenju koje je donio sud, po Ovršnom zakonu ne može vječno trajati, nego je sud mora obustaviti.

Djelovanje Udruge Blokirani dovelo je, barem do toga, da suci počnu čitati Ovršni zakon RH pa ustvrde da blokada na novčanim sredstvima ne smije trajati zauvijek!

No to i dalje ne poništava učinak ovrhe,blokade, koja je u međuvremenu provedena. Naime ukidanjem ovrhe na novčanim sredstvima nije poništeno ovršno rješenje, kamate i troškovi koji su u međuvremenu nezakonito naplaćeni ( zaračunati.)

Tvrdnje udruge Blokitrani da je Ovršni zakon RHrvatske neustavan, da je nezakonit u odnosu na EU pravosuđe ovime, se i dalje potvrđuju. Svaki dan ispočetka. Ujedno,a po ovoj specifičnoj situaciji pozivamo sve Blokirane da tuže javne bilježnike, suce i odvjetnike koji se bave ovrhama te traže nadoknadu štete, protuovrhom i blokadom sad njihove imovine.

No što znači ova stidljiva najava da pojedini suci brišu Ovršna rješenja na novčanim sredstvima ( predugo su blokirani; na sredstvima nema sredstava za naplatu; nije definiran datum koliko predugo zapravo predugo ….?

Znači da su, ovrhovoditelji, uz pomoću suca koji ne rade svoj posao ( zaštiti provedbu zakona i Ustava) našli novi model naplate ( jamca, nekretninu, nasljednika..)

Ovo brisanje, u primjeni znači da je u Apsurdistanu’uskrsnulo’ ovršno rješenje koje je godinama bilo na snazi. Ono najvažnije, sudovi ga nisu primjenjivali, iako su morali. Isto tako nejasno je i zašto to tad nisu činili, kao i zašto to sad čine te tko će obeštetiti šttu koja je neradom sudov nastala?!

Više pročitati u poveznici: http://www.poslovni.hr/hrvatska/krece-masovna-deblokada-racuna-graana-i-obrtnika-282725

Komentar Udruge:

Sudovi odn. suci u Hrvatskoj su godinama tolerirali , a mnogi i dalje zatvaraju oči pred činjenicom neustavnosti ovršnog zakona odn. nepostojanja EU pravne prakse s kojom bi se ovaj fašistički zakon mogao usporediti.

Između ostalog, godinama su provodili ovrhe na zahtjev kriminala ( krediti sa bandere, ileegalni kreditni uredi i kreditne zadruge ) koji su provodili i dalje provode ovrhe usprkos činjenici da i ovrhovoditelji su ti koji su kršili zakone naočigled sudske, zakonodavne ,političke i ine vlasti u Hrvata

Godinama su provodili , tolerirali da sudac u ovršnom postupku ne znači više od daktilografkinje ( ne omalovažavajući pritom daktilografski posao) nego želim ukazati na činjenicu da je Ovršni zakon RH izvršni zakon gdje sudac ima funkciju amenovati prijedlog, a ne kontrolirati zakonitost odn. utemeljenost zahtjeva itd..

Godinama su tolerirali da se nad ovršenicima provodi dupla odn. tripla ovrha
po istom dugu i prihvaćali da oni kao suci nemaju službenu dužnost kontrole zakonitosti ovrhe.

Godinama su tolerirali , a tu prozivam i Ustavni sud, legalizirano kamatarenje od strane države odn. obračun kamate na kamatu , po dugu, a da nisu tražili da se ovršno zakonodavstvo RH usporedi s npr. zakonodavstvom Velike Britanije ili bilo koje države EU i svijeta.
itd…

Uz sve navedeno i još puno više neizgovorenog, ne bi imali puno toga reći (dobroga) na najavu da neki suci obusatvljaju provedbu ovrhe po novčanim sredstvima jer iz prakse znamo da su se u međuvremenu ( ovršitelji) okomili ili na nasljednike, ili na trećeg jamca, ili na pokretnine ili nekretnine nekog od navedenih te da imaju nalog zakonodavca da finalna faza otimčine nekretnina i pokretnina u Hrvatskoj brzo provede kraju jer znaju da im EU već kuca na vrata i traži odgovor :” A što se to događa u Hrvatskoj da ukupni iznos duga hrvatskog stanovništva po ovrhama uskoro prelazi ukupni iznos duga hrvatske privrede!? Što se to događa u Hrvatskoj da je svaki 4. radno aktivni stanovnik Hrvatske blokiran?!
Kako je moguće blokirati ljudima privatne račune? Kako je moguće ostaviTi obrtnike bez sredstava za rad? kako je moguće……Plači voljena zemljo Ovrha!”

Leave a reply