Neustavnosti Ovršnog

Članak 35.
“Svakom se jamči štovanje i pravna zaštita njegova osobnog i obiteljskog života, dostojanstva, ugleda i časti.“

Članak 49.
Poduzetnička i tržišna sloboda temelj su gospodarskog ustroja Republike Hrvatske.

Država osigurava svim poduzetnicima jednak pravni položaj na tržištu.

Zabranjena je zlouporaba monopolskog položaja određenog zakonom.

Država potiče gospodarski napredak i socijalno blagostanje građana i brine za gospodarski razvitak svih svojih krajeva. Prava stečena ulaganjem kapitala ne mogu se umanjiti zakonom niti drugim pravnim aktom.
Inozemnom ulagaču jamči se slobodno iznošenje dobiti i uloženog kapitala.“

IV.3. Obrazloženje prijedloga

Da FINA ( Agencija) blokira sve bankovne račune ovršenika na nalog ovrhovoditelja, a bez sudske parnice, bez saslušanja ovršenika, bez da mu pruži šansu da dokaže da „nije kriv“, bez njegove suglasnosti , bez da su ga prethodno obavijestili, bez njegove suglasnosti, bez njegove suglasnosti, bez njegove suglasnosti ( ponavljam radi efekta ) te tako oduzme sve , sva njegova sredstva na računima ovršenika u zemlji, a bez da ga se prethodno o toj nakani informiralo jest NEUSTAVNO!

Neustavno je također da „Agencija“ daje nalog bankama ( trećim licu) da blokira ovršenikova bankovna sredstva, račune, štednju, devizna sredstva…da mu ( trećim licima) dostavlja privatne podatke, da mu uzme praktično sva novce koje je u životu stekao te stavi osumnjičenika za ev. dug bez novčića u dzepu, a ovršenik se može tog trenutka nalaziti usred plaćanja nekog računa, u inozemstvu, na studiju, na liječenju u inozemnoj bolnici, nasred drugog kontinenta, može biti usred porodjaja, može liječiti bolesno dijete, mogao mu se pokvariti auto negdje na putu, mogao je nalog Agenciji dati kriminalac lihvar od kredita sa bandere, Agenciji je nalog za blokadom mogao uputiti i subjekt pod istragom i sve to ne sprečava Agenciju da provede blokadu te tako ostaviti osobu ,nositelja računa u bankama i cijelu obitelj bez ijedne kune u dzepu ODJEDNOM, BEZ DA SU IH PRETHODNO PITALI ZA MIŠLJENJE jest NEUSTAVNO, NECIVILIZIRANO I NEDOSTOJNO DEMOKRACIJE.

Početkom siječnja, 2011. godine u Hrvatskoj je, a da bi se zadovoljili monopolistički interes jagme za profitom uže interesne skupine, usvojen paket ovršnih zakona kroz besmislen model blokade svih bankovnih računa (Agencija)
što je u roku od 3 godine dovelo do alarmantnog povećanja broja blokiranih
( od 25 000 na današnjih 320 000 ) kao i beskonačnog rasta ukupnog iznosa duga blokiranih

Ukoliko uzmemo u obzir da su blokirani ( njih 320 000 ) već i prije blokade svih računa hranili jednog do dva člana obitelji jasno nam je da u Hrvatskoj danas govorimo o milijun ljudi čija su životna egzistencija i osnovna ljudska prava direktno ugrožena provedbom blokade njihovih privatnih računa što u trajanju dužem od godinu, dvije postaje smrtna kazna po život pojedinaca kao i članova njihovih obitelji,a u konačnici i uništenja Hrvatske ekonomije.

Budući da i sudovi i sudci, da odvjetnici i javni bilježnici, da FINA i osiguravajuće kuće moraju donositi rješenja, ovršne prijedloge, blokade računa prvo na temelju Ustava, a potom i zakona, tako i temeljem profesionalne etike te osobito sutci temeljem sudačke etike moraju suditi prvo na temelju Ustava, a potom i zakona, a to ne čine, isto čini povredu čl. 118. st. 3, očekujemo da bi sravnjenjem svih ovršnih predmeta s Ustavom RH, svi ovršni predmeti po pitanju blokade svih računa , po opisanom scenariju, trebali bili hitno odbačeni kao protuustavni.

Poveznica:http://blokirani.org/2014/05/26/nadopuna-prijedloga-za-pokretanje-postupka-ocjene-suglasnosti-ovrsnih-zakona-s-ustavom-rh/

Related Posts

Leave a reply