Neustavni Ovršni zakon vodi Hrvatsku , pravim putem, direkt u ponor

Podatak za listopad, 2014.

Krajem listopada u blokadi je bilo 319.890 građana, a dugovi zbog kojih je protiv njih pokrenuta ovrha dosegnuli su ukupno 29,54 milijarde kuna.
Da je u Hrvatskoj legalizirano kamatarenje svjedoči alarmantni podatak da je iznos duga zbog kojeg su njihovi računi blokirani narastao u dvije godine za čak 13,2 milijarde kuna.

Slobodno možemo pretpostaviti da je u prosjeku od kraja listopada prošle godine svaki mjesec u blokadi završilo novih 1.350 dužnika, a da se dug povećavao za čak 550 milijuna kuna.

Jedan od teških razloga tom nesretnom, hrvatskom trendu jest i masovno zatvaranje obrta, zbog čega se dug obrta, nakon njegova zatvaranja, evidentira njegovom dotadašnjem vlasniku, kao građaninu, te se građanin ukoliko nema gotovine za povrat duga okamatari i time ga se dovodi u bezizlazan položaj vječnog duga.

Krajem listopada građani su najviše dugovali financijskim institucijama čak 19,6 milijarda kuna, od čega 16,9 milijarda kuna otpada na banke.
Kamatarenje banaka:
U samo četiri mjeseca, dakle od kraja lipnja do kraja listopada, dug zbog kojeg su banke blokirale građane povećao se za čak 1,9 milijarda kuna. To znači da su gotovo svakog mjeseca banke blokirale građane jer im nisu bili u mogućnost vratiti dug od gotovo pola milijarde kuna.

Građani oko 3,7 milijarda kuna duguju državi, bilo lokalnoj bilo središnjoj, telekomunikacijskim tvrtkama oko 830 milijuna kuna, dok su ih odvjetnici i sudski vještaci blokirali zbog duga od gotovo 340 milijuna kuna.

Najveći broj dužnika , po podacima FINE, njih 142 tisuće blokirano je zbog duga manjeg od deset tisuća kuna, i oni ukupno duguju 524 milijuna kuna.

Čak 82 posto ukupnog duga, odnosno više od 24 milijarde kuna odnosi se na građane koji duguju više od sto tisuća kuna.

UDRUGA BLOKIRANI, MJESECIMA UPOZORAVA DA JE BLIZU DAN KAD ĆE SE UKUPNI IZNOS DUGA PRIVREDE ( 32 MILIJARDE KN ) IZJEDNAČITI SA GALOPIRAJUĆIM IZNOSOM DUGA GRAĐANA ( 30 MILIJARDE KN) ŠTO ĆE ZNAČITI KRAH TRŽIŠNE EKONOMIJE U HRVATSKOJ!

DESP

Leave a reply