Naša sudbina u našim rukama

Zapravo je čudno da do sada ni jedna skupina, ako zanemarimo Srbe kao manjinu, nije značajno utjecala na politiku. Razlozi su uglavnom u kandidatima koji primarno nisu gledali interes svoje glasačke skupine nego vlastitu fotelju pa bi se utopili u moru kuna.

Sve do samih izbora je tako izgledalo i ovaj put, s napomenom da ovaj put imamo takozvano preferencijalno glasovanje koje omogućava da kandidati na neizglednim mjestima dobiju izglednu mogućnost da u Saboru proguraju interese svoje skupine za koju se zalažu.

Naravno da i u ovom slučaju moraju biti ispunjeni neki preduvjeti, a meni se čini da su najvažniji sljedeći:

– da je skupina poprilično brojna i da ima glasovnu težinu
– da skupinu zastupaju osobe vjerne načelima i interesu svoje skupine
– da lista na kojoj se nađu predstavnici skupine ima realne šanse da dođe u Sabor
– da interesna skupina pokaže vrhunsku oraniziranost i spremnost da preferencijalnim glasovanjem svom kandidatu omogući ulazak u Sabor
– da glasači ne nasjednu na ideološke interese nego da gledaju svoj interes.

Na ovim izborima imamo konačno jednu skupinu koja bi mogla napraviti pravi pomak u dosadašnjoj politici foteljaštva i nenačelnih koalicija. Udruga Blokirani, koja okuplja oko 320.000 blokiranih glasača, bez članova obitelji, zahvaljujući katastrofalnoj ekonomskoj politici svih vlada do sada, čini jednu od najvećih homogenih skupina koja je uspjela ugurati svoju kandidatkinju gospođu Kervatin na listu Domoljubne koalicije.

Gospođa Kervatin nije HDZ-ov kadar, ona već više godina uspješno i srčano zastupa interese onih najsiromašnijih i onih koji svaki dan osjećaju brutalnost zakona koji podilaze velikim sustavima i lobijima, a ne uzimaju u obzir sirotinju. I pored činjenice da imamo blokirane tvrtke koje ne plaćaju račune ostaje ogromna masa sirotinje koja nema za režije, a blokirana je često bez ikakve presude po načelu “kadija te tuži kadija ti sudi”.

Neobična koalicija, bolje rečeno strateški izrazito pametan potez udruge Blokirani, doveo je ovu skupinu do pozicije da stvarno mogu utjecati na svoju sudbinu, ako budu pametni i dovoljno oslobođeni ideoloških prepreka u odnosu na HDZ, nego budu gledali primarno na svoje blokirane račune. Zašto blokirani imaju svoju sudbinu u svojim rukama i zašto njihov potez može njima olakšati život?

Kao prvo to je povjerenje u gospođu Kervatin i vodstvo udruge. Svojim dosadašnjim radom su pokazali da im je najprije, skoro jedino, stalo od tematike blokiranih i do pomaganja. Pri tomu udruga Blokirani ne nudi nasilna nego pametna rješenja, ne traži plaćanje ničijih računa nego pravnu i socijalnu harmoniju i sugurnost, a ona bi deblokirala živote njihovih članova.

Pročitaj više: http://www.blokirani.hr/nasa-sudbina-u-nasim-rukama/

Leave a reply