Miriam Kervatin: Jedan glas za 320.000 blokiranih građana Hrvatske!

miriam-kervatin

Tko je Miriam Kervatin i zašto se natječete za mjesto u Saboru?

Ja sam poput vas, osoba koja je zbog ovrha i blokada došla do zida. Ali kada sam došla do tog zida, odlučila sam da mogu i hoću nešto učiniti kako bih pomakla, uklonila taj zid pred kojim danas stoji vojska od 320 tisuća hrvatskih građana. I uklonit ćemo ga zajedno.

Što mislite učiniti da bi to postigli?

Taj zid koji nam je svima zagorčao život je Ovršni zakon – to je loš i poguban zakon za stotine tisuća hrvatskih građana, ljude koji s očajem iščekuju još jedno sutra, ljudi koji su se našli u gotovo bezizlaznoj situaciji. Na sreću, koliko god se to tako sada ne činilo, izlaz ipak postoji. Ovršni zakon treba povući i zakonodavci moraju svojem narodu omogućiti da svoje dugove vraćaju, ali i da pritom mogu živjeti dostojanstveno, da mogu raditi, da mogu svojoj djeci i bližnjima osigurati barem ono osnovno. To se neće dogoditi dok u Sabor ne dođe netko tko razumije probleme koji muče 320 tisuća blokiranih.

Što blokirani i drugi građani mogu učiniti kako bi se oslobodili okova Ovršnog zakona?

Prije svega, ovršeni i blokirani trebaju izabrati svoje predstavnike, ljude koji će se pobrinuti da država svoje građane više nikada ne ponižava ovrhama i blokadama. Udruga Blokirani koju sam osnovala prije dvije godine pobrinula se da tih 320 tisuća građana dobije svoj glas. Izašli smo u medije i pokazali svima da smo sila s kojom moraju računati. Danas želimo da se kroz prisustvo u zakonodavnoj vlasti osiguramo da više nitko neće zaboraviti blokirane građane kada se na Markovom trgu bude odlučivalo o njihovim životima. Mi ćemo se pobrinuti da nikada više ne bude ovakve nepravde. Za nas i za našu djecu!

Zato na izborima 8. studenog pozivamo sve obespravljene, ovršene, blokirane, kao i njihove prijatelje i članove obitelji, da svoj preferencijalni glas daju Miriam Kervatin, predstavnici Blokiranih.
Na listi broj tri, zaokružite broj 6 – Miriam Kervatin, i tako ćete svoj glasom pomoći izmjene zakona koji je u blokadu otjerao 320 tisuća hrvatskih građana!

blokirani

Leave a reply