Minuta šutnje u Saboru za sve žrtve i “Praljka?”


Minuta šutnje za BLOKIRANU  i SIROMAŠNU HRVATSKU

Nijedna tvornička sirena nije se nikad oglasila za žrtve hrvatskog Sabora!

Niti je Sabor RH minutom šutnje označio kolaps životnog standarda Hrvata, Kamensko, uništenu INU, Sisak, Križevce, pustu Slavoniju, korupcijske afere visokih političkih figura… 330 000 blokiranih obitelji u rukama javnih bilježnika kojima im ih je u ruke predao Sabor RH.

A trebalo je. Dati čast simbola minute šutnje blokiranim Hrvatima, šutljivoj većini.
Za Siromašne. Blokirane. Nezaposlene. Gladne umirovljenike, blokirane studente, gladnu djecu, blokirane živote, Božićnice.

Sve one koji su morali napustiti djecu na školovanju u Hrvatskoj i otići trbuhom za kruhom da bi im osigurali krov nad glavom.
I sve one koji će sutra otići.

Minuta šutnje u Saboru RH za sve prezadužene koji su si zbog gramzivosti banaka, države i vjerovnika i stupova srama – oduzeli život skakanjem s vijadukta, prozora doma, zgrada sudova, bacili se pod vlak, objesili se u njivi …

Minut šutnje za 330 000 blokiranih obitelji, milijun ljudi. Nepravedno osuđenih na doživotne kazne, siromaštvo i kamatarenje, maltretiranje vlasnika privatnih tvrtki za utjerivanje dugova, javnih bilježnika kojima im ih je u ruke predao Sabor RH.

A trebalo je.
Dati čast simbola minuta šutnje blokiranim Hrvatima, šutljivoj većini.

Trebalo bi svaki dan, u 08 h oglasiti se minutom šutnje u Saboru za sve žrtve hrvatskih privatizacija, predstečajnih nagodbi, ratnih profitera, nacionalnim huškanjem uništenih obitelji … i govoriti svaki dan u Saboru Republike Hrvatske da je to prošlost koju više ne želimo.

Danas, u Saboru RH ( 30.11.2017.) vlastodršci daju čast osuđenom ratnom zločincu! Teatar apsurda, koji jamči da ova zemlja još dugo nema bolju budućnost.

Takav politički portret Sabora i njegova ili njena minuta šutnje u kontekstu izjednačavanja žrtvi, zločinaca i žrtvi zajedno, jest opasna.
I s takvom su se ocjenom političari na tlu ex Jugoslavije više puta zaigravali i ubirali mrtve ljude, na reveru svojih novih privilegija.

Hrvatska Vlada mora poštovati odluku suda u Haag-u!

Isto tako kako ju moraju poštivati Blokirani kad im Vlada kaže da ih ne može štititi od odluke Ustavnog suda o pljenidbi cijele plaće ( sve dok na europskom sudu ne dokažu suprotno.)

VladaRH kaže da ne može ništa protiv:
odluke
da blokirani moraju poštovati odluku javnih bilježnika o blokadi svih računa i imovine čak i kad neutemeljena,
kad FINA drži blokirana privatna sredstva dugih 20 godina, a čovjek je osumnjičen za dug da nije možda platio neku minornu pristojbu, što znači nevin dok se ne dokaže suprotno,
da Sabor ne može ništa za nečinjenje sudova po deblokadi računa i imovine poslovno nesposobnih pasivnih ovrha,
za odluku FINE, ili Ustavnog suda ili banke o blokadi cijele plaće,
uskratu Božićnice kao i višegodišnjih telefonskih maltretiranja od strane privatnih tvrtki za utjerivanje dugova u svako doba dana i noći  ( bez prava na pošteno suđenje i bez prava na pomilovanje ) čak i kad je odluka o iznosu ev. duga neutemeljena.

I to je točno.Također znamo da u uređenim zajednicama, svi moramo/ju preuzeti odgovornost i za svoja djela i za svoja nedjela.

No ističem ako po odgovornosti za svoja djela mora biti doživotno kažnjeno 330 000 prezaduženih i siromašnih obitelji, koje su do duga došli uz pomoć banaka i Vlade, sasvim je i više nego prigodno da i ratni zločin bude jasno osuđen.

Poštedite nas prikupljanja jeftinih političkih poena na presudi iz Haag-a, kao i eventualno novih ratnih huškanja.

Molim Hrvatske vlasti kao i neodgovorne pojedince da ne odmažu mlađim generacijama u stvaranju bolje budućnosti, jer prošlost više nikako ne možemo učiniti boljom!

Za bolju budućnost i Deblokiranu Hrvatsku.

Udruga Blokirani
Miriam Kervatin, predsjednica Udruge

Related Posts

Leave a reply