Među žrtvama švicaraca ima puno Blokiranih

Ni sada u našoj zemlji nemamo dugoročnu analizu što će ova mjera značiti za ekonomski sustav, smatra Kervatin

Među dužnicima u švicarskom franku mnogo je blokiranih građana, no predsjednica Udruge blokirani ne vidi da će nova Vladina mjera ublažiti njihovu agoniju.

Cijeli problem s kreditima u švicarcima više je politički nego financijski. Vlada ga je stvorila površno se odnoseći prema financijskoj stabilnosti i na isti ga način sada pokušava riješiti – površno, s najmanje štete za sebe, a s velikim posljedicama za državljane, banke i financijsku stabilnost. Vidljivo je to i na primjeru vlada koje su, poput vlade mađarskog premijera Viktora Orbana, tako krenule rješavati probleme. To je populizam. Vlade su dopuštale manipulaciju švicarskim frankom, a kreditne institucije devizu su stavljale na tržište bez analize kako će se to odraziti na krizu, recesiju i niz drugih čimbenika. Isto tako, ni sada nemamo dugoročnu analizu što će ova mjera značiti za ekonomski sustav – objasnila je M. Kervatin.

Kaže da je teško reći koliko bi se dužnici trebali veseliti potezu Vlade, no smatra da će banke za njega svakako biti zainteresirane.

– Sigurna sam da će banke, međunarodni trgovci devizama, s pozornošću pratiti kako će se ova Vladina odluka odnositi na izborni rezultat – rekla je M. Kervatin i dodala da administracija premijera Zorana Milanovića, unatoč svim pregovorima, više od tri godine nije učinila ništa za 337.000 blokiranih građana.

http://www.jutarnji.hr/miriam-kervatin–predsjednica-udruge-blokirani—vlada-vise-od-tri-godine-nije-ucinila-nista-za-337-tisuca-blokiranih-/1405157/

Related Posts

Leave a reply