Zločin i Krađa pod zaštitom vlade

Zločin i Krađa pod zaštitom vlade
Iako je Republika Austrija pokrenula istrage za zloglasne bankare Raiffeisen zadruga te im prijeti osuda na teške zatvorske kazne (neke i do 10 godina zatvora), u Republici Hrvatskoj njihovi zločini su još uvijek nekažnjeni a pljačka, kriminal i korupcija se prikriva i nastoji lEgalizirati čime se vrši veleizdaja hrvatskog naroda !
Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nije odgovorilo na mnogobrojne prijave oštećenih građana već i dalje ignorira ovaj problem i ne čini ništa kako bi istražili i priveli osumnjičene.
Raiffeisen zadruge su mnoge građane bacili u tešku agoniju, depresiju, očaj, neki su završili na psihijatriji, a neki izvršili samoubistva među kojima se najviše ističe pripadnik Policije, otac dvoje djece koji si je zbog lihvarskog kredita Raiffeisen zadruga oduzeo život. Njegova supruga je zavšila na psihijatriji, a kako djeca nebi završila na cesti, njegov kredit je otplatio MUP RH novcima svih poreznih obveznika RH, među kojima nisu Raiffeisen zadruge, jer su one djelovale bez dozvole Hrvatske Narodne Banke, te nikada nisu platile porez. Raiffeisen zadruge su se izdigle iznad brojnih zakona u Republici Hrvatskoj te su djelile novce čije se porjeklo nezna a pretpostavlja se da se radi o novcima ukradenim u hrvatskoj privatizaciji te da su građani lihvarski iskamatareni novcima Republike Hrvatske, tj. da su Raiffeisen zadruge prale novac lihvareći hrvatske građane.
Ako uzmemo u obzir da su mnogi u vladi pod istragama za korupciju i kriminal a neki su čak iz zatvora aktivirali svoj zastupnički mandat postaje jasno da se ova vlada nema namjeru obračunavati se sa korupcijom i kriminalom u Republici Hrvatskoj već ga naprotiv štiti i potiče.
Podršku Raiffeisen oštečenicima je pružila i Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović kao i mnogi drugi političari koji slučaj RBA zadruga vide kao izdaju nacionalnih interesa te kriminal koji je ostao nekažnjen.

Na prijedloge oporbenih stranaka među kojima se najviše ističu Damir Kajin, Ivan Šuker te Nensi Tireli, Goran Marić vlada odgovara neprihvaćanjem zaključka o stavljanju moratorija na ovrhe i to već po drugi puta, čime jasno pokazuje da štiti bankarsko odvjetničku mafiju i organizirani kriminal u RH.
( Berislav J.)

Leave a reply