Lihvari su u Hrvatskoj zaštićeniji od blokiranih; Made in Croatia

Danijel Delić

Poruka: Poštovani, u blokadi sam od 2010 godine. Glavni problem mi je nezakonito korištenje Zadužnice od strane Usluge Axia d.o.o.. Obraćao sam se za pomoć:
DORH-u, Uskok-u, Policiji PU Zagreb- Odjel gosopdarskog kriminaliteta, i svima ostalima za koje sam mislio da su nadležni. Za sad sve poduzeto nije imalo nikakvog rezultata. Podnio sam privatnu tužbu na Općinskom sudu,
i nakon tri i pol godine sud je moju tužbu odbacio iz nekih proceduralnih razloga, dakle nisam i jesam u pravu s mojim tužbenim zahtjevom. Žalio sam se pa je sad tužba na Županijskom sudu. Opet beskrajno čekanje. Ovi kamatari meni uredno svo vrijeme uzimaju s mirovine onoliko koliko mogu svaki mjesec. Uzeo sam 2007.g. zajam u firmi Životni-pomak d.o.o.. Isplačeno mi je 34000 kuna, administrativnim putem od mirovine sam u ratama otplatio 38000 kuna a onda sam u ožujku 2009.g. tražio i platio prijevremeno i konačno zatvaranje zajma, u iznosu od 37000 kuna.
Dakle kod zaduživanja 2007. isplaćeno mi je 34000 a do 03.2009. ja sam njima platio ukupno 75000 kuna. Da je tako završilo to bi bilo jako skupo ali uredu, međutim pri zatvaranju zajma nisu mi vratili Zadužnicu (natezanje oko zadužnice je trajalo mjesec dana, na kraju su rekli da je zadužnica uništena i da sam bez brige.) već se ta moja nesretna zdužnica pojavila krajem 2009. godine u posjedu Usluge Axia d.o.o. koja je preko bilježnika ovrhom od mene potraživala iznos od 97000 na ime zajma koji je već bio zatvoren.
Sve u svemu da skratim danas u fini me blokiraju za iznos “glavnica” plus kamate 157000.
Stvarno ne znam što da radim, obitelj i ja smo podstanari, kad platimo stan, ostajemo gladni.

Odgovor:

Zabrinjavajuće jest što u Hrvatskoj takve agencije ( temeljem ovršnih pravila) djeluju izvan Ustava r, a običan čovjek nema zaštite.

Poznato nam je da je dobivena jedna pravomoćna presuda-odvjetnik Božo Kelava, Zagreb
poveznica:http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/U-raljama-lihvara-Nece-ti-pomoci-ni-USKOK-ni-policija-ako-ne-platis-dug

poveznica:http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/Sud-ugovore-s-kamatarima-proglasio-nevaljanima

1 comment

a sto ova bag… neg dolaze nam isti ga… nema nama svijetla na kraju tunela

Leave a reply