Kukurikavci Blokiranoj sirotinji oduzeli povrat poreza

“Dobili smo informacije da je Ministarstvo financija izdalo novi naputak po kojem blokirani građani ne mogu više preko pošte primiti povrat poreza ili preko opunomoćenika na drugi račun. To je jako zabrinjavajuće. Ne radi se tu o velikim svotama, ali i tih par stotina kuna što su dosad mogli dobiti putem ova dva načina bi im jako dobro došlo budući su njihovi računi blokirani i svaka kuna im je neki spas”, rekla je danas Kervatin.

Ministarstvo financija potvrdilo je da blokirani građani nemaju pravo na povrat poreza.

“Polazeći od odredbe članka 90. Pravilnika o porezu na dohodak mišljenja smo da se povrat poreza po godišnjoj prijavi vrši na račun poreznog obveznika koji je ostvario pravo na povrat poreza (dakle na njegov žiro račun ili tekući račun), a iznimno povrat više plaćenog poreza može se izvršiti u gotovom novcu (slučaj kada porezni obveznik nije blokiran od strane Porezne uprave ili od strane drugih vjerovnika).

Ako je pravo na povrat poreza ustupljeno, ugovor o ustupu je obvezujući, samo ako se nad poreznim obveznikom koji ustupa svoje pravo na povrat poreza ne provodi ovrha. zoran_milanovi__ba_777029S1

Građani imaju 32,02 milijarde kuna nepodmirenih dugovanja, 11. svibnja je objavila Financijska agencija.

Krajem ožujka u Hrvatskoj je bilo 48.667 blokiranih poslovna subjekta s 28,7 milijardi kuna neizvršenih osnova za plaćanje, a u blokadi su bili i računi 320.802 građana, s ukupno 32,02 milijarde kuna nepodmirenih dugovanja, pokazuju podaci koje je u ponedjeljak objavila Financijska agencija (Fina).

U usporedbi s veljačom, broj građana s blokiranim računima u ožujku je porastao za 3.578, odnosno za 1,1 posto, dok je vrijednost njihovih ukupnih dugovanja povećana za više od pola milijarde kuna, odnosno za 1,8 posto.

VIŠE:
http://direktno.hr/en/2014/direkt/15732/Lalovac-potpuno-blokirao-Blokirane—ne-mogu-vi%C5%A1e-do-povrata-poreza.htm

PODSJETIMO NA HR LEGALIZIRANU DISKRIMINACIJU I NEPOTIZAM
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/291596/Tko-su-sretnici-kojima-drzava-oprasta-goleme-dugove.html

Related Posts

Leave a reply