KRIV JE! ALI NEMAM TV! NISAM NI IMAO! KRIV. PLATI OVRHU

Ovdje se govori o besmislu ljudskih radnji unutar ovrsnih postupaka Republike Hrvatske, koji izazivaju konstantni osjećaj tjeskobe, što postaje središnja poveznica u raznim situacijama nasilja.

KRIV JE jer hrvatskim sucima nije dokazao notornu činjenicu da on :
-nema TV
-nije imao TV
-gluh je pa nema TV
-tog je dana Vrlika bila pod okupacijom pa nikakav HTV kontrolor nije mogao uzeti njegovu prijavu
-on je tog dana bio na ratistu, a ne u Vrlici

 

1/4 PRISILJEN PLATITI ZA TV KOJI NIJE IMAO

Zvonimir Barišić iz Vrlike će pravomoćnom presudom u ime Republike Hrvatske biti prisiljen platiti “RTV pristojbu za razdoblje srpanj-prosinac 2006. godine u ukupnom iznosu od 396 kuna”, parnični trošak od 725 kuna, te pripadajuće kamate – piše Slobodna Dalmacija za TV prijamnik koji Barišić nikada nije ni vidio, a kamoli imao.

Najperverznija je činjenica da dijelu hrvatskih sudaca, ne znači ništa činjenica da je Vrlika 20. travnja 1992. godine bila u blokadi, usred ratnih zbivanja, i da toga dana u Vrlici nisu mogli biti niti kontrolor HRT-a, a osobito ne Barišić koji je u to vrijeme bio na ratištu.

2/4 OVRSNOJ MAFIJI ČOVJEK NIJE SVET

Vrlika se često pominje u povijesti Domovinskog rata kao mjesto gdje su se branitelji naročito iskazali, stoga je i ova presuda posebno bolna.

Po prvostupanjskoj presudi Općinskog suda Split – Stalne službe Sinj koju potpisuje sutkinja Mira Đapić i potvrdi iste presude od Županijskog suda u Slavonskom Brodu koju je potpisao sudac Edo Švigir Barišić je Barišić kontroloru HRT-a potpisao prijavu TV prijamnika. A kako nije plaćao RTV pretplatu HTV je pokrenuo postupak ovrhe.

 • Barišić se suprotstavio ovrsi poslije čega je protiv njega uslijedila tužba HTV-a sudu i parnični postupak koji je Barišić pravomoćno izgubio.Jer hrvatskim sucima nije dokazao notornu činjenicu da on :
  -nema TV
  -nije imao TV
  -gluh je pa nema TV
  -tog je dana Vrlika bila pod okupacijom pa nikakv kontrolor nije mogao uzeti njegovu prijavu
  -on je bio na ratistu, a ne u Vrlici


3/4 OVRŠENIK JE GLUH PA NEMA TV ALI SUDAC PRESUDIO : KRIV JE!

“Cijela priča počinje polovicom 2007. godine kada dobivam platni nalog da po rješenju o ovrsi HTV-u platim 396 kuna na ime neplaćene pretplate za drugu polovicu 2006. godine”- kaže Barišić.

“Ja sam napravio prigovor, kazao da TV prijamnika nikada nisam imao niti sam ga koristio jer sam inače gluh.
Ali je HTV digao sudsku tužbu. Smatrao sam da se radilo o pogrešci koju ću ja sudu lako dokazati ” – kaže Zvonimir Barišić i nastavlja:

” Na prvom ročištu u sudu u Sinju punomoćnik HRT-a stigao je bez ikakvih dokumenata. Ja sam, naravno, ustvrdio da nemam TV prijamnik niti sam ga imao pa prema tomu nisam ni obveznik plaćati RTV pristojbu. Sutkinja je zaustavila raspravu, a punomoćnik HRT-a kazao da oni imaju dokument s mojim potpisom da sam ja prijavio TV prijamnik, zakazana je nova rasprava.”

Na novu raspravu punomoćnik HRT-a doista je donio jedan papir za koji je u zapisniku toga ročišta navedeno:

“Utvrđuje se da je zamjenik punomoćnika tužitelja predao u spis dokument označen kao prijava prijamnika, a koji dokument nije u cijelosti čitak“.

“Ja sam tada doznao da sam taj dokument kontroloru HRT-a “potpisao” 20. travnja 1992. godine u Vrlici iako sam toga dana bio na Dinari, ispod vrha Maglaj na oko 1400 metara nadmorske visine, kao pripadnik 126. brigade HV-a – kaže Barišić.

4/4 ČAK 5000 KN ZA VJESTACENJE

Ovdje se govori o absurdnim rezultatima ljudskih radnji- ovršnih postupaka koji izazivaju osjećaj tjeskobe. U grotlu besmislenih postupaka nalazi se prevelik broj hrvatskih obitelji da bi se problem mogao više minorizirati.
No struka uz pokriće Vlade RH i dalje njeguju svoja samodostatna kazališta ovršnih apsurda, na štetu ljudi koji 5000 kn za vještačenje ne mogu platiti (npr.)

 

0/4 OVRŠENIK JE U REPUBLICI HRVATSKOJ UVIJEK KRIV!

“Sud mi nije vjerovao već je poklonio vjeru dokumentu koji u cijelosti nije bio čitak, a kojega sam ja, po tvrdnji predstavnika HRT-a, potpisao upravo 20. travnja 1992. godine u Vrlici, što je sud u konačnici prihvatio kao vjerodostojnu činjenicu za moju osudu.

Valja, poradi istine, kazati da mi je sutkinja Đapić sugerirala, kada sam ja kazao da nikakvu prijavu TV prijamnika nisam potpisao, posebno ne u okupiranoj Vrlici, da zatražim grafološko vještačenje toga dokumenta. Ja sam kazao da se vještači.

Kada je ona rekla da bih trebao uplatiti 5 tisuća kuna za vještačenje, ja sam joj rekao da ja 5 tisuća kuna nemam.

I tako sam ja osuđen pa će mi sada po ovoj pravomoćnoj presudi Županijskog suda u Slavonskom Brodu koji je potvrdio presudu iz Sinja stići nova ovrha za sudske troskove“- kaže Barišić , a javlja Slobodna Dalmacija.

 

Potpis:
Miriam Kervatin,PR manager

 

 

Related Posts

Leave a reply