Kriminalne radnje pri procjeni nekretnina u ovršnom postupku

KAKO ZNATI DA VAM JE NEKRETNINA REALNO PROCJENJENA I PRODANA ZA REALNU VRIJEDNOST?
NIKAKO!JER U HRVATSKOJ NE POSTOJI ZAKON KOJI JAMČI REALNU PROCJENU
————————
Kriminalne radnje u postupku ovršne otimačine, pljenidbe,a u konačnici i prodaje vašeg jedinog krova nad glavom, što se sve češće događa obiteljima upletenim u paklenu mrežu ovršnog mafijaškog postupka ( garnirano alla Hrvatsko pravosuđe ) graniči sa ruskim ruletom u kojoj prostodušni ovršenik uvijek gubi i nema ama nikakve šansu da se izvuče jer cijeli je sustav protiv njega.

Osim legaliziranog reketarenja koje provode pojedinci iz družbe institucija države i grupe privatnika, ovrhovoditelja ,a kojim će oni glatko dovesti ovršenika pred zid na način da će mu kao zadnje oteti stan, kuću, jedini krov nad glavom čak i ako je glavnica duga bila u visini cijene starih pločice u WC-u
:::
ili će mu oteti stan, kuću, jedini krov nad glavom ako je bio dužan i bolestan, nezaposlen ili star ili je upao u poslovne probleme, ili je jednostavno dignuo kredit dok su ih dijelili šakom i kapom pa su mu prvo dali 300 000 na vrijednost nekretnine koja je vrijedila 50 000
pa je dužnik otplatio 150 000
pa je nesrećom ostao bez posla
pa su mu blokirali sve račune
pa je krenula havarija kamata
pa mu na kraju oteli stan, kuću, jedini krov nad glavom, šutnuli ga na ulicu, starog,bolesnog, nezaposlenog i gladnog i još mu natovarili
dug u iznosu od 500 000!

KAKO? Tako, sve je to u Hrvatskoj ,po Ovršnom zakonu, moguće i legalno!
Da, to je taj novi put u Hrvatskoj, novi put i stare navade!

Da, to je Ovršni let iznad kukavičjeg gnjezda u Hrvatskoj, 2010.- 2015.

NOTA BENE-

1. Ne manje važno, a možda čak i najvažniji detalj kriminalne radnje jest da se nekretnina , u ovršnom postpku , prodaje ispod 1/3 vrijednosti!!!
Zašto ,pitao bi se svatko razuman? ZAŠTO rušiti ispod vrjednosti? Pa tako neće ni dug otplatiti?!

Zašto bi se nekome tko je već siromašan i dužan otela zadnja vrijednost iz ruku i prodala nekom tko je već bogat za samo 1/3 vrijednosti nekretnine?
Odgovor?

Iz rezultata je jasno da nije ni bio cilj ovrhovoditelja ili državne vlasti da dužnik vrati dug, nego je cilj bio da mali krug ljudi za malo novaca prigrabi čim više nekretnina i vrijednosti ,a zatim čeka ponovni rast vrijednosti i proda ih zatim te ostvari novu zaradu!
To se kroz povijest svijeta vidjelo u milijun epizoda.
To se zove “Divlji zapad” na hrvatski način, danas u 2015. godini.

2. No nešto je jako opasno u cijeloj priči jer ukazuje na direktnu poveznicu korupcije između javnog i interesnog, ovršnog sektora.

Naime, ljudima se grabi nekretnina i prodaje , a da u Hrvatskoj UOPĆE NE POSTOJI ZAKON KOJIM SE JAMČI TOČNA, REALNA, ZAKONITA VRIJEDNOSTNA PROCJENA NEKRETNINE!

Normalan čovjek će se pitati pa kako je onda moguće da ti se nekretnina otme sudskim postupkom i proda ako nema zakon o procjeni nekretnine?!
Tko ti onda jamči zaštitu pred zakonom ako država ne mari?
Odgovor je jasan.

KORUPCIJE I SPREGA
Naime, da u Hrvatskoj ne postoji teška sprega javne vlasti i interesnih skupina puno nezakonitosti ne bi bilo. I u Hrvatskoj ne bi bile više na snazi.

Dovoljno je pratiti trag novaca i trag zakona i pravilnika.
Jasno kao smrt.
Poput činjenice da je Vlada, tek 2014. poslala u proceduru i na javnu raspravu Uredbu o procjeni vrijednosti nekretnina u RH!

ZAŠTO JOŠ NIJE USVOJEN PRIJEDLOG ZAKONA PROCJENE NEKRETNINA

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izradilo je, i u javnu raspravu uputilo ( siječanj,2014.) Uredbu o procjeni vrijednosti nekretnina, propis koji je po prvi put u Hrvatskoj trebao definirati pravila procjene nekretnina, koja će biti osnova za procjene.
Čime se jasno daje do znanja da su sve nekretnine -izgrađene, prodane,otete ovršnim itd..prodane na temelju “???!!!??? svete korupcije i nepotizma”

Tom je državnom Uredbom konačno trebalo u Hrvatskoj usvojiti model kojim će biti doneseni točni parametri po kojima se procjena radi. Tko ipak bude nezadovoljan, moći će zatražiti mišljenje drugog vještaka. Nakon usvajanja ove uredbe, Ministarstvo graditeljstva je trebalo donijeti i pravilnik kojim se detaljnije opisuju metode, prikupljanje podataka i njihova evaluacija istih te nužni parametri za izradu procjena, dok je u Ministarstvu pravosuđa navodno završen i Zakon o procjeniteljima, prvi takav u Hrvatskoj.
No, do danas su taj “zakon” i prateći pravilnici nestali u nečijoj ( korupcijskoj) jami i svi šute, osobito Ministarsvo Pravosuđa!
A dužnicima se i dalje otima sve, pa i zadnji trag zaštite nad glavom, njihov jedini topli dom za vrijednost do koje je sud došao temeljem slobodne procjene vještaka. Pa ond aimamo 3 procjene i tri različite vrijednosti !!???!!! Drugim rječim – nezakonita procjena ( nema zakona = nezakonito)

ZARADA JE RAZLOG
U međuvremenu u ovršnim poslovima nad 322 500 dužnika , vrti se mjesečno, do milijarde kn zarade, a to je , u vrijeme opće krize, posao na kojem bi im pozavidjela svaka autonomna podružnica
N’dranghete.

PODSJETIMO:
Procjenjivanje je do sada bilo prepušteno slobodnoj procjeni, poslovnoj praksi i diskrecijskim odlukama procjenitelja, na čiji se uradak niste imali kome , niti na osnovi čega ( zakona nema) žaliti.

NADAM SE DA ĆE ARMIJA OVRŠENIKA KRENUTI PREMA STRAZBURU I POTRAŽITI ODŠTETU

VIŠE O OVRŠNOM POSTUPKU NAD NEKRETNINOM:
Više o deračini nekretnina , kako na jeftin način kupiti ovršeni stan, kako poupiti vještaka i sl. – sve na hrvatski način – ovdje:

Click to access 14-forum-Stjecanje-prava-vlasnistva-na-nekretnini-u-ovrsnom-postupku.pdf

A sa beskućnicima, što će?

Leave a reply