Komunalna poduzeća otimaju blokiranim obiteljima krov nad glavom

Jedinice lokalne samouprave, osobito komunalna poduzeća bi trebali braniti interes stanovništva ,a ne se oretvarati u krpelje.
Komunalno gradsko poduzeće otima ljudima nekretninu za dug od 2000 kn.
Odbili im dati otpis duga

Poštovani mi smo šesteročlana obitelj živimo u Rajiću kod Novske. Zbog rata u BiH mi smo izbjegli u Hrvatsku.

Imovinu smo imali u Okolici Sanskoga Mosta ja i moj brat. Moja supruga i majka od supruge imali su imovinu u okolici Doboja.

Sva tamo imovina nam je uništena i nismo se imali tamo gdi vratiti. U hrvatskoj nismo imali nikakvu imovinu pretucali smo se po srbskim napuštenim kućama po nekoliko puta smo se preseljavali iz kuće u kuću.

Prije nekoliko godina dodjeli nam na dar komadić zemlje crkva župa Rajić. Od države preko stranih donacija dobili smo materijal sav za kuću i sami smo si sagradili kuću te u istu uselili. Kako je vrijeme odmicalo bila su i bolja vremena pa se dizalo i kredita.

Unazad 3-4 godine zavladala je kriza kod mnogih građana pa i kod nas pa i cijeloj Hrvatskoj a i u svijetu. Situacija je a i sada sve teža i teža.

Da stvar bude gora ostalo se i bez posla nitko ne radi tako da se ni režije ne mogu podmirivati tako da se prija dvije ipo godine nakupilo duga prema komunalnom poduzeću Novokom Novska u visini nepunih 2 tisuće kuna. Opomene su se redale pred tužbu pa je uslijedila i tužba tako da ni tada nisam imao okle podmiriti dug pogotovo i sudske troškove tako da mi je sud po zahtjevu komunalnoga poduzeća leglo ovrhom da tu jedinu nekretninu u Hrvatskoj komadić zemlje na kojoj mi je obiteljska kuća sva sreća pa nisam kuću ucrtao a da jesam legli bi mi i na kuću ovako samo na zemlju.

Uputio sam žalbu prije par mjeseci i još mi nije ništa odgovoreno hoću li doživjeti devolžaciju obitelji i kuću morati jednoga dana micati prenijeti je sa te zemlje gdje je prenijeti kada namam gdje a to je kuća a ne šator da mogu prenositi. Predao sam zahtjev komunalnom poduzeću za odpis duga nepunih 2 tisuće kuna što su mi odbili oprostiti ne samo meni već su takav dopis uputili svim građanima dali na znanje

. To nije sve Hrvatsaka radio televizija mi je prije pet godina blokirala tekući račun zbog ne plaćene tv pristojbe tako da čovjek ne smije ni pomisliti da se negdje zaposli jeli čim legne plaća sve će nam uzeti i lipu pa kažu imaš pravo se žaliti pa čekaj kada će se žalba riješiti a treba ići na posao treba gablec kupiti treba obitelj prehraniti odakle ako uzmu cijelu plaću.

U krizi sam do grla i aj prijavim se kod glasačkih kutija na biračko mjesto
kad se birao predsjednik aj reko dva kruga izbora po 300 kuna 600 kuna. Pošto je isplata išla na račun blokirani čim su novci legli sve su mi i lipu uzeli. Eto u kakvoj državi živimo dugovi i dugovi.

Ja sam stradao u poduzeću prije 14 godina odpriliko toliko tjeram i sud za oštetu 14 godina i još nema naznaka da će se riješiti jel je na trgovačkom sudu firma. Oštetu imam dobiti u iznosu da si mogu podmiriti sve dugove ovrhe koje iznose oko 15 tisuća kuna. Ali korurpirano pravosuđe mi onemogućava da dođem do tih srestava ali kada mi treba lupiti na jedinu imovinu koju imam od životnih potreba eto ih tu su aktivni i uspješni.

Molim sve koji ovo pročitaju djelite dalje. LP i Sretan vam Uskrs.

Tomo Lujić

Leave a reply